April 04, 2018

03.04.2018: Рада провалила скасування декларування для антикорупційних активістів

Рада провалила скасування декларування для антикорупційних активістів
Рада провалила скасування декларування для антикорупційних активістів

  • Верховна Рада провалила скасування декларування для антикорупційних активістів.
  • Суд не зміг заарештувати активіста Бубенчика, який зізнався у вбивствах "Беркута" на Майдані.
  • Парламентський комітет висловив недовіру в.о. міністра охорони здоров'я Супрун.

В Україні

  • Депутати провалили голосування щодо скасування декларування для антикорупційних активістів, а законопроекти про відстрочку декларування для активістів та іноземців – членів наглядових рад великих держпідприємств навіть не було включено до порядку денного.
    У той самий час у першому читанні прийнято закон про концесії, який спрощує процедури виділення земельних ділянок, розмежовує регулювання та встановлює єдину процедуру прийняття рішень за всіма формами державно-приватного партнерства.
  • Профільний комітет Верховної Ради висловив недовіру виконувачці обов'язків міністра охорони здоров'я Супрун через зрив державної програми закупівель медикаментів 2016 року.
  • Печерський суд відклав на невизначений термін розгляд справи про підозру активісту Бубенчику, який нібито вбив двох співробітників спецпідрозділу "Беркут" на Майдані 20 лютого 2014 р.
  • Касаційний адмінсуд Верховного суду остаточно відмовив лідеру "Руху нових сил" Саакашвілі в наданні політичного притулку та статусу біженця після того, як президент Порошенко позбавив його громадянства в липні 2017 року. Адвокатів політика навіть не викликали на засідання. Саакашвілі збирається звернутися із таким самим позовом до Європейського суду із прав людини.
  • Глава СБУ Грицак заявив про затримання одного із виконавців теракту біля телеканалу "Еспрессо", під час якого загинули двоє людей і ще двоє поранені – депутат від Радикальної партії Мосійчук і політолог Бала.
  • Під час великодніх вихідних в Європі та США експортери не отримували коштів від західних партнерів, при цьому інвестори скуповували валюту під виведення дивідендів. Це спричинило подорожчання долара, яке частково компенсував Нацбанк шляхом продажу близько $10 млн через систему Matching: 26.33 ₴/$ (+0.17 грн), 32.41 ₴/€ (+0.18 грн), 4.58 ₴/10 (+0.01 грн). Система анонімних продажів валюти, що просувається Нацбанком, вимагає від банків серйозних фінансових вкладень, що відсікає від участі у продажах дрібні банки. НБУ повідомив, що валютні аукціони та продажі за механізмом "запиту кращого курсу", які були єдиним способом участі регулятора в торгах, тепер застосовуватимуться у рідкісних випадках.

Війна

  • Чергова доба "перемир'я" продовжилася обстрілами позицій українських військ зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів на приморській ділянці фронту, у населених пунктах в околицях Донецька, на Світлодарському виступі та у Попаснянському районі. За офіційними даними, один український військовослужбовець дістав поранення внаслідок обстрілу.

Україна й світ

  • Заступник голови Верховної Ради Геращенко заявила, що в українська делегація на переговорах в Мінську 4 квітня запропонує обміняти 23 громадян РФ, які відбувають покарання за тяжкі злочини проти суверенітету й територіальної цілісності України, на українських заручників і політв'язнів, що утримує російська влада.
  • Президент РФ Путін під час візиту до Туреччини висловив упевненість, що газогін "Північний потік-2" буде побудовано, а газ до Європи поставлятиметься також і  "Турецьким потоком". Крім того, він заявив, що комплекси ППО С-400 буде поставлено до Туреччини вже найближчим часом.

No comments:

Post a Comment