March 27, 2018

26.03.2018: Країни Заходу та Україна масово висилають російських дипломатів

Країни Заходу та Україна масово висилають російських дипломатів
Країни Заходу та Україна масово висилають російських дипломатів

  • Країни Заходу та Україна масово висилають російських дипломатів.
  • Корчак залишає посаду голови НАЗК.

В Україні

  • Глава Нацагентства з питань запобігання корупції Корчак повідомила, що її повноваження спливають 28 березня, і вона не має наміру переобиратися на наступний термін. Нового керівника агентства буде обрано на позачерговому засіданні НАЗК.
  • Національна комісія із регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг ухвалила рішення про підвищення роздрібних тарифів на електроенергію для бізнесу на ІІ квартал на 2-9 %.
  • Апеляцію на арешт депутата Савченко буде розглянуто 29 березня.
  • Сукупний державний і гарантований державою борг України зріс у лютому на $0,65 млрд і сягнув $76,76 млрд.
  • Виплати відшкодування ПДВ дозволили експортерам не продавати необов'язкову частина валютної виручки й спричинила несуттєве зниження курсу гривні за зменшення обсягу торгів: 26.30 ₴/$ (+0.04 грн), 32.65 ₴/€ (+0.22 грн), 4.61 ₴/10 (+0.02 грн).

Війна

  • Тристороння контактна група домовилася про чергове "пасхальне" перемир'я на Донбасі, починаючи із 30 березня. Домовленість передбачає відмову від відкриття вогню у відповідь і застосування "дисциплінарних заходів" до порушників режиму припинення вогню. Більшість експертів упевнені, що ці положення стосуються тільки українських військовослужбовців. За попередню добу штаб антитерористичної операції повідомив про 47 обстрілів зі стрілецької зброї і гранатометів на різних ділянках фронту у Донецькій області, а захисники Авдіївки зазнали мінометного обстрілу. За офіційними даними, втрат серед українських військовослужбовців не було.
  • Командувач Об'єднаних сил на Донбасі Наєв заявив, що військово-цивільні адміністрації, раніше підпорядковані координаційному центру при СБУ, буде перепідпорядковано в питаннях національної безпеки Об'єднаному оперативному штабу Збройних сил після його створення.

Україна й світ

  • Більше 20 країн оголосили про висилання російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього полковника ГРУ Генштабу РФ, англійського шпигуна Скрипаля та його дочки. Велика Британія вже вислала 23 російських дипломатів і перервала контакти з РФ на вищому рівні. США висилають 60 росіян і закривають консульство РФ у Сіетлі. Про висилання 13 російських дипломатів заявив і президент України Порошенко на знак солідарності із західними союзниками. Прес-секретар МЗС Беца стверджує, що дипломати, яких видворяють, є співробітниками спецслужб РФ.
    Крім того, міністр оборони Великої Британії Вільямсон заявив, що уряд видав ордери на арешт російського майна сумнівного походження.
  • "Антонов" планує побудувати завод із виробництва літаків Ан-132 у Саудівській Аравії до осені 2019 року і випустити перший літак вже 2021 року. Нове підприємство зможе виробляти до 10 літаків на рік.

Тренди

  • Радник президента Порошенка, колишній "волонтер" Бірюков, назвав ворогами держави всіх людей, що "необ'єктивно" критикують владу, замість того, щоб критикувати "країну-сусідку".

No comments:

Post a Comment