March 26, 2018

25.03.2018: На Донбасі – знову десятки обстрілів


На Донбасі – знову десятки обстрілів
На Донбасі – знову десятки обстрілів
  • На Донбасі – знову десятки обстрілів, загинув військовослужбовець.
  • Путін заявив, що з питання Криму не може бути компромісів.
  • Геращенко проти видворення російських дипломатів.

В Україні

  • Громадська рада доброчесності заявила про припинення участі у переатестації суддів, оскільки Вища кваліфікаційна комісія проводить "псевдопроверку" задля збереження посад суддів, а не реальне тестування, і це перетворює процес атестації на профанацію.

Війна

  • На Донбасі – знову різке загострення обстановки. Штаб антитерористичної операції повідомив, що українські війська були обстріляні 44 рази. На приморській ділянці фронту, під Донецьком, Авдіївкою, у районі траси Донецьк–Горлівка, на Світлодарському виступі позиції української армії були обстріляні із мінометів, а на околиці Донецька, у Пісках – ще й із танка. За офіційними даними, один український боєць загинув, ще один – дістав бойової травми.Патруль ОБСЄ у Пікузах (колиш. Комінтерново) на окупованій території під Маріуполем обстріляно  зі стрілецької зброї.
  • Контрольні пункти пропуску на стороні ОРДЛО не змінили час роботи в зв'язку із переходом України на літній час, тому на блокпостах зібралася велика кількість людей і автотранспорту.

Україна й світ

  • Заступник голови Верховної Ради Геращенко заявила, що Україна не висилає російських дипломатів, у тому числі консулів, оскільки висилка консулів у відповідь нібито залишить без підтримки українських політв'язнів. Вона зазначила, що українського посла із Росії відкликано, а українська влада не дала згоди на призначення нового російського посла в Україні. Колишній міністр закордонних справ Огризко вважає за необхідне видворення російських дипломатів як жест солідарності з європейськими партнерами, що оголосили про висилання у відповідь на отруєння колишнього полковника ГРУ Генштабу РФ, англійського розвідника Скрипаля та його дочки.
  • Центральний російський телеканал Росія-1 показав пропагандистський фільм "Путін", покликаний вселити впевненість населенню в тому, що країною керує "мудрий і людяний" лідер, який не боїться труднощів і веде Росію до перемог. У фільмі російський президент заявив, що Крим ніколи не буде повернуто Україні, у цьому питанні не може бути компромісів, і він не дозволить розмовляти з Росією із позиції сили.
  • Глава комісії із захисту державного суверенітету Ради федерації Держдуми РФ Клімов стверджує, що з боку Заходу зафіксовано десятки спроб втручання до президентських виборів у Росії. В Україні поліція та націоналісти створили перешкоди у проведенні голосування, що нібито не дозволило проголосувати 65 тис. російських виборців.


No comments:

Post a Comment