March 25, 2018

24.03.2018: Україна перейшла на літній час

Україна перейшла на літній час
Україна перейшла на літній час

Головні події і теми доби 24.03.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Україна перейшла на літній час.
  • На Донбасі – знову загострення.

В Україні

  • Україна у ніч на неділю перейшла на літній час. Доцільність зміни часу двічі на рік у сучасному світі ніким не доведено, багато країн відмовилися від такого переходу. Для мільйонів людей ця процедура створює серйозний дискомфорт, який часто призводить до порушення здоров'я.
  • Президент Порошенко, виступаючи перед співробітниками СБУ, заявив про намір запровадити на вимогу західних партнерів цивільний контроль над службою, а також закріпити в Конституції прагнення країни до вступу в НАТО. Він стверджує, що операції з "викриття" Саакашвілі та Савченко "гідні підручників для спецслужб".
  • Після скандалу із загибеллю військовослужбовця на військовому полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області, міністр оборони Полторак повідомив, що кілька посадових осіб притягнуто до відповідальності, а в різних регіонах країни до осені буде зведено 4 військових містечка із сучасними гуртожитками за стандартами НАТО.

Війна

  • Окупаційні війська на Донбасі різко збільшили кількість обстрілів. За добу штабом антитерористичної операції зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню уздовж лінії фронту – від приморської зони до Станиці Луганської. За офіційними даними, бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, проте один боєць загинув і ще один – поранений унаслідок "необережного поводження із боєприпасами".

Тренди

  • Компанія "Антонов" так і не налагодила випуск комплектуючих для збирання нових літаків Ан-148 замість тих, які випускають російські підприємства під санкціями. Тому "Антонов" вирішив обійти санкції, відкривши спільне виробництво в Білорусі, на яке поставлятимуться ці комплектуючі. Крім того, підтвердилася інформація про намір "Антонова" виконати роботи із подовження льотного ресурсу літаків Ан-124 "Руслан", що належать російській авіатранспортної компанії "Волга-Дніпро", яка виконує рейси й для російської армії.
  • Порошенко оголосив, що збирається провести через парламент законопроект про створення служби фінансових розслідувань, яка замінить усі підрозділи, що займаються розслідуванням економічних злочинів. У початковому варіанті законопроекту, що підготовлений главою комітету із податкової і митної політики Южаніною – членом президентської партії, Порошенко отримує практично повний контроль над новою правоохоронною структурою, яка матиме повноваження, порівнювані із повноваженнями СБУ.

No comments:

Post a Comment