March 11, 2018

10.03.2018: Порошенко зустрівся із провладними блогерами

Порошенко зустрівся із провладними блогерами
Порошенко зустрівся із провладними блогерами

Головні події і теми доби 10.03.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Порошенко зустрівся із провладними блогерами.
  • Волкер вважає, що Україна не готова до ПДЧ у НАТО.
  • МВФ поки не має наміру виділяти черговий транш Україні.

В Україні

  • Президент Порошенко провів зустріч із лояльними владі блогерами, на якій були напрацьовані ідеї щодо підтримки ними ініціатив Порошенка, виходу відеоблогів на телебачення у взаємодії з адміністрацією президента.

Війна

  • Незважаючи на "повне та безстрокове перемир'я", окупаційні війська не припиняють обстрілювати позиції української армії на різних ділянках фронту у Донецькій і Луганській областях, у тому числі із мінометів. Унаслідок обстрілу дістав поранення український військовослужбовець.

Україна й світ

  • Офіційні представники МВФ заявили, що продовжуватимуть діалог з українською владою, однак про дату наступного візиту місії до Києва й можливе виділення чергового траншу поки що не йдеться.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання на Донбасі Волкер вважає заяви президента РФ Путіна про розробку та можливість застосування новітніх систем ядерної зброї передвиборчим піаром. Глава Меджлісу Чубаров заявив, що окупаційна російська влада в Криму задіює спецслужби для забезпечення явки кримських татар на президентські вибори. За словами Волкера, міжнародні партнери України постійно піднімають проблему деокупації, оскільки проблема Криму безпосередньо пов'язана із безпекою Європи.
  • Посол України в НАТО Пристайко повідомив, що президент Порошенко направив керівництву Альянсу прохання про надання Плану дій щодо членства (ПДЧ), який є одним із головних етапів процесу щодо прийняття країни в НАТО. Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер вважає, що Україна та Грузія, як і раніше, не готові до вступу у НАТО. 2008 року Україна могла отримати пропозицію про ПДЧ, однак не відреагувала на ініціативи НАТО через внутрішні суперечності у владі.

No comments:

Post a Comment