March 09, 2018

08.03.2018: На КПВВ "Майорськ" з арсеналом зброї затримано "переговорника" Рубана

На КПВВ "Майорськ" з арсеналом зброї затримано "переговорника" Рубана
На КПВВ "Майорськ" з арсеналом зброї затримано "переговорника" Рубана

Головні події і теми доби 08.03.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • На КПВВ "Майорськ" з арсеналом зброї затримано голову організації "Офіцерський корпус" Рубана.
  • У центрі Києва відбувся марш на захист прав жінок.

В Україні

  • У центрі Києві відбувся марш жінок на честь міжнародного жіночого дня 8 березня, який є офіційним українським святом. За заявою учасниць акції, на них напали молоді люди – "антифеміністи", обливши їх зеленкою й застосувавши перцевий газ.
  • Поліція повідомила, що один з її співробітників наклав на себе руки на посту у Козині, неподалік маєтку президента Порошенка.

Війна

  • За даними штабу антитерористичної операції, на Донбасі зафіксовано три випадки порушення режиму припинення вогню – позиції українських військ на Світлодарській дузі обстріляно зі стрілецької зброї і гранатометів, а під Авдіївкою – із мінометів, унаслідок чого загинув військовослужбовець.
  • На КПВВ "Майорськ" при спробі перевезення великої кількості зброї затримано відомого "переговірника” Рубана –о дного із соратників проросійського політика Медведчука, який перетинав лінію фронту під виглядом переселенця. Генпрокурор Луценко стверджує, що затримання не було випадковим.

Україна й світ

  • Американські експерти й дипломати стверджують, що за останні 4 роки у країні було проведено більше реформ, ніж за попередні 20 років, проте наразі Україні потрібно продемонструвати значущі результати у боротьбі з корупцією. Для цього вони вимагають від української влади негайного створення незалежного антикорупційного суду, відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, припинення втручання до роботи НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, припинення тиску на антикорупційних активістів, а також скасування імунітету від кримінального переслідування урядовців і депутатів. При цьому не йдеться про позбавлення недоторканності президента Порошенка, хоча саме він є коренем усіх перелічених проблем.

Тренди

  • Прем'єр-міністр Гройсман виступає проти введення "стимулюючих" (RAB) тарифів і вимагає їх перегляду, аби вони стимулювали енергозбереження та модернізацію мереж. Із цієї самої причини проти таких тарифів виступає й профільний парламентський комітет. Аналітик Atlantic Council Аслунд наголошує, що енергоактиви було приватизовано за цінами, що у рази (або навіть у десятки разів) є нижчими від їх реальної вартості, тому введення таких тарифів приведе не до модернізації і реновації обладнання, а лише до збільшення прибутків власників енергокомпаній (у першу чергу Ахметова) і зростання тарифів для населення. Рішення про введення RAB-тарифів прийнято Нацкомісією із регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, що цілковито підконтрольна президенту. Після різкої реакції з боку експертів і навіть "союзників" Порошенко заявив, що "не вірить" у те, що RAB-регулювання буде введено у квітні, і виступив проти підвищення ціни на електроенергію для населення.

No comments:

Post a Comment