March 05, 2018

04.03.2018: Поліція оголосила про розкриття нападів на Товариство угорської культури

Поліція оголосила про розкриття нападів на Товариство угорської культури
Поліція оголосила про розкриття нападів на Товариство угорської культури

Головні події і теми доби 04.03.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Поліція оголосила про розкриття нападів на Товариство угорської культури.
  • Інформація про виграші Ляшка в лотерею – брехня.

В Україні

  • НАБУ отримало доступ до інформації про переможців Національної лотереї у справі про розслідування незаконного збагачення лідера Радикальної партії Ляшка. Представники лотереї заявили, що інформація про три виграші, задекларовані депутатом, є неправдивою.
  • Поліція оголосила про розкриття двох нападів на будівлю Товариства угорської культури в Ужгороді. Трьох нападників затримано в Україні, двох, громадян Польщі, – у Варшаві. Організатором терактів названо жителя Придністров'я, що сховався від слідства.

Війна

  • Українське командування оголосило про готовність до розведення військ у районі Станиці Луганської і чергового "повного й безстрокового" припинення вогню, яке оголошено із 5 березня. За попередню добу кількість зіткнень збільшилася, на приморській ділянці фронту проти українських військ були застосовані танки, із мінометів і стрілецької зброї обстріляно населені пункти в околицях Маріуполя, околиці Мар'їнки, Луганського на Світлодарській дузі та Щастя під Луганськом. За офіційними даними, втрат серед українських військових не було. У зоні бойових дій захоплено громадянина Росії, що воював у "збройних силах ДНР" проти України.

Україна й світ

  • Прокуратура попередила громадян України, які проживають на території окупованого Криму, про кримінальну відповідальність за участь у проведенні виборів президента РФ на півострові. Організаторам виборів загрожує тюремне ув'язнення до 15 років за статтею "державна зрада".

No comments:

Post a Comment