February 26, 2018

25.02.2018:Україна вкрай слабо виступила на зимовій Олімпіаді

Україна вкрай слабо виступила на зимовій Олімпіаді
Україна вкрай слабо виступила на зимовій Олімпіаді

Головні події і теми доби 25.02.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж
  • Україна вкрай слабо виступила на зимовій Олімпіаді.
  • Медуніверситет ім. Богомольця оголосив страйк.
  • До оптової ціни на український газ закладено прибуток у 250 %.
В Україні
  • Міністерство охорони здоров'я заявило, що згідно з інформацією, що отримана від студентів і викладачів Київського медуніверситету ім. Богомольця, керівництво навчального закладу нібито примушує їх до страйку із понеділка через втручання чиновників міністерства до незалежності та самоврядування. Страйк оголошено після відсторонення від посади ректора університету. МОЗ заперечує блокування виплат стипендій студентам, указуючи на те, що університет самостійно проводить виплати з казначейських рахунків, і закликає не зривати навчальний процес.
  • Віце-прем'єр-міністр Кістіон повідомив, що в оптовій ціні на газ, який "Укргазвидобування" продає Нафтогазу, закладено прибуток у 250 %. Глава Нафтогазу Коболєв не спростував цю інформацію.
Війна
  • Армія на Донбасі знову зазнала втрат – загинув військовослужбовець, ще один боєць – поранений. Із мінометів і стрілецької зброї обстріляно позиції українських військ на приморській ділянці фронту, в околицях Донецька – на шахті "Путилівська" ("Бутівка"), на Світлодарській дузі, у районі Кримського в Луганській області та в Зайцевому, на трасі Горлівка–Торецьк.
Україна й світ
  • У Південній Кореї завершилася зимова Олімпіада. Збірна України виступила вкрай невдало, закінчивши змагання на 21-му місці в медальному заліку з 1 золотою медаллю, що завойована у фрістайлі.
  • За словами представника України в Раді Європи Кулеби, міжнародне співтовариство не визнає президентські вибори в Криму, при цьому загальний результат виборів в Росії буде визнано легітимними. За його словами, подібна ситуація була 1939 року, коли Захід не визнав окупацію країн Балтії, але продовжував співпрацювати із Радянським Союзом.
  • Польська влада заявила, що закон про Інститут національної пам'яті набув чинності після його підписання президентом Дудою, при цьому обіцяють поки не переслідувати осіб, що порушили закон до розгляду його Конституційним судом. На церемонії пам'яті поляків, убитих 1944 року у селі Гута Пеняцька під Львовом, у зверненні від імені Дуди йдеться про "геноцид поляків, євреїв і біженців з інших міст Волині та Поділля, що скоєний українськими солдатами й поліцейськими на службі гітлерівського Третього рейху". У заяві також сказано, що Польща хоче хороших відносин з Україною, які слід будувати на основі історичної правди, а не брехні.

No comments:

Post a Comment