February 12, 2018

11.02.2018: Проведено успішні випробування модернізованого комплексу ППО С-125

Проведено успішні випробування модернізованого комплексу ППО С-125
Проведено успішні випробування модернізованого комплексу ППО С-125 

Головні події і теми доби 11.02.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Модернізований ракетний комплекс ППО С-125 пройшов успішні випробування.
  • Знову обстріляно Донецьку фільтрувальну станцію.
  • Серед пасажирів Ан-148, який зазнав аварії у Підмосков'ї, українських громадян не було.

В Україні

  • Президент Порошенко повідомив про успішні випробування модернізованого зенітного ракетного комплексу С-125 "Печора". ЗРК вироблявся в СРСР із 1961 року, модифікована "Укроборонпромом" ракета має більшу дальність і дозволить посилити ППО без великих капіталовкладень.
  • Депутат від Народного фронту Тетерук повідомив, що на розгляд Верховної Ради до кінця поточного тижня буде внесено законопроект про національну безпеку, затверджений РНБО. На прийнятті цього закону наполягають партнери зі США й НАТО.
  • Корпорація "Богдан" заявила, що Міністерство оборони не відмовляється від постачання медичних автомобілів, вони знову будуть поставлені до військ після проведення модернізації.

Війна

  • Позиції українських військ було обстріляно зі стрілецької зброї і БМП у районі Зайцевого із мінометів – на кількох ділянках фронту в околицях Маріуполя. Донецька фільтрувальна станція знову потрапила під обстріл окупантів – пошкоджено бетонні перекриття будівель. За офіційними даними, унаслідок бойових дій втрат серед військовослужбовців і мирних жителів немає.
    Спостерігачі ОБСЄ повідомили про обстріл безпілотника місії невстановленими особами в околицях Сніжного, де окупаційні війська проводять навчання.
  • "Уповноважена з прав людини ДНР" повідомила, що 14 лютого у Мінську, на зустрічі тристоронньої контактної групи, буде продовжено узгодження списку полонених для обміну. Українська влада називають цих осіб "заручниками", незважаючи на те, що донбаські "республіки" так і не визнано терористичними організаціями.

Україна й світ

  • Український МЗС повідомив, що серед загиблих пасажирів літака Ан-148, що розбився під Москвою, громадян України не було. Літак був вироблений за ліцензією компанії "Антонов" у Воронежі.
  • Розвідувальний безпілотник США здійснив політ уздовж "лінії розмежування" на Донбасі, а також навколо узбережжя окупованого Криму.

Тренди


  • На думку експерта аналітичного центру American Foreign Policy Council Бланка, військова допомога США Україні не обмежиться постачанням ПТРК Javelin. Буде розгорнуто повномасштабну підтримку українських Збройних сил сучасними методами спостереження та збирання інформації, засобами радіоелектронної боротьби, а також надана допомога у створенні військово-морських сил – у всіх компонентах, які Україна не може виробляти самостійно. На думку Бланка, США мають показати серйозність намірів і примусити Росію вивести війська з окупованої території Донбасу.

No comments:

Post a Comment