December 25, 2017

24.12.2017: Нечисленні прихильники президента пили каву на Майдані

Нечисленні прихильники президента пили каву на Майдані
Нечисленні прихильники президента пили каву на Майдані

Головні події і теми доби 24.12.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Нечисленні прихильники президента пили каву на Майдані.
  • В Україні відбулися вибори до 51 місцевої об'єднаної територіальної громади.

В Україні

  • До ще 51 місцевої об'єднаної територіальної громади відбулися перші вибори. Президентська партія, ще до опублікування попередніх результатів голосування, оголосила про перемогу своїх членів або висуванців на посади голів місцевих рад у більшості округів. За даними спостерігачів, на виборах активно застосовувався підкуп виборців, зафіксовано безліч інших порушень. Поліція повідомила про відкриття 12 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого законодавства, розглядаються ще понад 50 заяв про порушення.
  • На Майдані відбулося акція "розпивання кави" прихильниками чинного президента Порошенка, в якій взяли участь кілька сотень людей. За відгуками перехожих, значна частина присутніх не підтримувала президента, навпаки, критикувала його дії. Глава "Руху нових сил" Саакашвілі запропонував Порошенку "серйозно задуматися про найближчі перспективи" із такою підтримкою населення.
  • Керівником компанії "Укртрансгаз" призначений колишнього топ-менеджера найбільшої польської газової компанії PGNiG Станчака. Він виграв конкурс на цю посаду ще в серпні, однак призначення затягувалося до отримання дозволу СБУ на доступ до матеріалів, що стосуються безпеки держави.
  • Генштаб спростував повідомлення російських ЗМІ про перехід військовослужбовця Збройних сил України на територію Росії із проханням про надання йому статусу біженця.

Війна

  • На Донбасі окупаційні війська не дотримують режиму припинення вогню, про який домовилися в Мінську. Щодня фіксується мінометні обстріли українських позицій і перестрілки на різних ділянках фронту. За офіційними даними, за попередню добу поранений ще один український військовий.

Україна й світ

  • Радник міністра внутрішніх справ Шкіряк повідомив про введення з 27 грудня біометричного контролю громадян РФ, які прибувають до України.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання на Донбасі Волкер вважає минулий рік найважчим і кровопролитним із початку конфлікту та спростовує заяви про те, що військові дії вщухли. Він наполягає на збереженні жорстких санкцій проти Росії, головною умовою ослаблення яких називає дотримання мінських домовленостей.

Тренди


  • Видання "Дзеркало тижня" опублікувало коментар колишнього заступника глави Адміністрації президента Портнова про новий Антикорупційний суд. За словами колишнього чиновника Януковича, президентська команда Порошенка написала закон про Антикорупційний суд "під себе" та відстрочила його створення до 2019 року. Основний суд, який приймає рішення за поданням НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – Солом'янський районний суд Києва – реорганізовано в окружний. Керівні посади нового окружного суду посядуть лояльні до президента судді, що заблокує слідчі дії антикорупційних структур.

No comments:

Post a Comment