November 19, 2017

18.11.2017: Українському чиновнику заборонено в'їзд до Польщі.

Українському чиновнику заборонено в'їзд до Польщі.
Українському чиновнику заборонено в'їзд до Польщі.

Головні події і теми доби 18.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Українському чиновнику заборонено в'їзд до Польщі.
  • Одесити відстояли Міський сад від забудовника.

В Україні

  • В Одесі городяни повалили паркан, що зведений забудовником навколо культового місця відпочинку – Міського саду. Поліція повідомила, що в результаті зіткнень з активістами постраждали 20 співробітників поліції.
  • Під адміністрацією президента в Києві активісти "Руху звільнення" підпалили шини та спробували перевернути мікроавтобус, в якому перебував співробітник СБУ. До цього активісти намагалися зустрітися із президентом Порошенком в його маєтку в Козині для з'ясування обставин захоплення СБУ грузинського громадянина – добровольця батальйону Донбас, однак охорона не відкрила їм ворота.

Вйна

  • Унаслідок обстрілів на Донбасі поранено 4 військовослужбовців. Обстріли позицій українських військ зафіксовано на ділянці фронту під Маріуполем, в околицях Донецька, на Світлодарській дузі та у Попаснянському районі Луганської області.

Україна й світ

  • Польські прикордонники заборонили в'їзд до країни відповідальному секретарю міжвідомчої комісії з увічнення пам'яті героїв АТО, жертв війни та політичних репресій Шеремету. МЗС викликав для консультацій посла Польщі. Прес-служба міністерства заявила, що заборона на в'їзд українському чиновнику суперечить домовленостям, яких досягнуто на консультаційній раді при президентах двох країн 17 листопада у Кракові.
  • Президент Путін відвідав окупований Крим і відкрив у Ялті пам'ятник російському царю Олександру ІІІ.
  • Прем'єр-міністр Молдови Філіп і лідер невизнаного Придністров'я Красносельський відкрили за присутності послів Росії, України та США автомобільний міст через Дністер, який було підірвано під час військових дій 1992 року.
  • Міністр оборони Польщі Мацаревіч вважає, що Росія готується до повномасштабної "гарячої" агресії, про що свідчать останні повномасштабні навчання Захід-2017, які включали запуски ракет середньої дальності із комплексів "Іскандер". Навчання проходили у Білорусі та на всій європейській території Росії – від Північного Льодовитого океану до Чорного моря. Держдепартамент США схвалив продаж Польщі ракетних систем ППО "Patriot".
  • Прес-секретар президента РФ Пєсков заявив, що обмін полоненими між Україною та донбаськими "республіками" ускладнено через велику кількість проблем, хоча президент Путін і погодився з ініціативою Медведчука. Радник глави СБУ Тандит стверджує, що Україна згодна обміняти понад 300 осіб зі списку ОРДЛО на 78 українських "заручників", яких готові звільнити "ЛНР і ДНР".

Тренди


  • Колишня чиновниця Нацагентства з питань запобігання корупції Соломатіна, яка заявила про системні фальсифікації у відомстві, відмовилася співпрацювати зі слідчими СБУ, куди генеральний прокурор Луценко передав справу із НАБУ через "конфлікт інтересів". Вона стверджує, що саме СБУ є фігурантом справи і наполягає на поверненні справи до НАБУ.

No comments:

Post a Comment