November 26, 2017

25.11.2017: Україна вшанувала пам'ять жертв Голодомору

Україна вшанувала пам'ять жертв Голодомору
Україна вшанувала пам'ять жертв Голодомору

Головні події і теми доби 25.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Україна вшанувала пам'ять жертв Голодомору.
  • Під час бою під Кримським український військовослужбовець потрапив у полон "ЛНР".

В Україні

  • Українці вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років, під час якого померло від голоду понад 4,5 млн чол. Президент Порошенко запропонував прийняти закон про відповідальність за невизнання Голодомору геноцидом українського народу. У Конотопі невідомі осквернили пам'ятник жертвам Голодомору.
  • Міністр фінансів Данилюк заявив, що наступного року уряд планує розмістити єврооблігації на $2 млрд. За його словами, черговий транш МВФ Україна отримає на початку 2018 року. При цьому Данилюк визнав, що досягти домовленості з чиновниками фонду про непідвищення тарифів на газ для населення практично неможливо.

Війна

  • Спікер штабу антитерористичної операції повідомив, що двоє військовослужбовців, які вважалися загиблими в бою під Кримським Луганської області, вийшли з оточення та повернулися до частин, ще один – потрапив у полон. Місія ОБСЄ знову констатувала зростання порушень режиму припинення вогню. Штаб підтвердив звільнення українськими військами двох сіл у "сірій зоні" в околицях Горлівки. Після переходу населених пунктів під контроль українських військових у цьому районі відбулося бойове зіткнення з окупаційними військами.
  • "Палацовий переворот" у "ЛНР" завершився призначенням виконувачем обов'язків глави "республіки" "міністра держбезпеки" Пасічника, який, за даними експертів, є ставлеником ФСБ. Пасічник заявив, що на мінських переговорах представником "ЛНР", як і раніше, залишиться "міністр закордонних справ" Дейнего. СБУ повідомила, що для підтримки "міністра внутрішніх справ" Корнета, якого спробував звільнити колишній "глава республіки" Плотницкий, до Луганська було перекинуто підрозділи російської приватної військової компанії "Вагнер".

Україна й світ


  • Міністр закордонних справ Угорщини Сийярто підтвердив, що його країна не підтримуватиме євроінтеграційні ініціативи України, доки не буде скасовано "дискримінаційний" закон про освіту.
  • МЗС повідомив, що серед жертв масштабного теракту в Єгипті, де під час нападу бойовиків на мечеть загинуло понад 300 чол., українських громадян немає.

No comments:

Post a Comment