November 15, 2017

14.11.2017: Співробітниця НАЗК звинуватила Корчак у фальсифікації перевірки електронних декларацій.

Співробітниця НАЗК звинуватила Корчак у фальсифікації перевірки електронних декларацій.
Співробітниця НАЗК звинуватила Корчак у фальсифікації перевірки декларацій.

Головні події і теми доби 14.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Співробітниця НАЗК звинуватила Корчак у фальсифікації перевірки електронних декларацій.
  • Верховна Рада затвердила у першому читанні бюджет на 2018 рік.
  • Закон про Антикорупційний суд заблоковано.
  • Наступного року акцизи на сигарети зростуть ще на 30 %.

В Україні

  • Президент Порошенко призначив начальником управління СБУ в Чернігівській області Гончарова – колишнього начальника управління у Сумській області.
  • Верховна Рада прийняла в першому читанні проект бюджету на наступний рік.
    Прийнято закон, відповідно до якого акциз на тютюнові вироби в 2018 році буде підвищено ще на 30 %.
    Затверджено поправки до Бюджетного кодексу, за яким місцевим бюджетам надається додаткова дотація на утримання установ охорони здоров'я та освіти. Збільшено також розмір стабілізаційної дотації місцевим бюджетам до завершення процесу об'єднання територіальних громад.
    У двох фракцій парламентської більшості не знайшлося голосів для зняття з розгляду раніше зареєстрованих законів про Антикорупційний суд. Таким чином, прийняття нового закону, на якому наполягають західні партнери України, відкладається на невизначений термін.
    Учасників Майдану, які дістали тілесних ушкоджень під час подій взимку 2014 року, прирівняно за пільгами до учасників бойових дій.
    Представник президента у Верховній Раді Луценко оголосила, що закон про "реінтеграцію Донбасу", скорівше за все, буде розглянуто в грудні.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливих зловживань у Міністерстві юстиції.
  • Держстат повідомив про зростання ВВП України у третьому кварталі на 2,1 %, порівняно з аналогічним періодом минулого року.
  • Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід щодо сина міністра внутрішніх справ Авакова у вигляді особоистого зобов’язання.
  • Із початку року агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт", що належить олігарху Косюку, бізнес-партнеру президента, отримав 1,25 млд грн у вигляді бюджетних дотацій для сільгоспвиробників.
  • Можливості зміцнення курсу гривні вичерпано, як і передбачали фінансові аналітики. Навіть незважаючи на період бюджетних платежів, на ринку відчувається нестача валюти для задоволення попиту імпортерів. Офіційний курс встановлено на рівні 26,49 ₴/$ (+0,01 грн), 31,12 ₴/€ (+0,25 грн), 4,44 грн/10₽ (-0,03 грн).

Київ

  • Триває шквал неправдивих повідомлень про мінування. Після анонімних дзвінків було проведено евакуацію із ТРЦ Гулівер, Південного та Центрального вокзалів, лікарні.
  • У столиці демонтовано будівлю скандального дельфінарію "Немо".
  • Компанію Київенерго, що належить олігарху Ахметову, яка є монопольним постачальником електроенергії, гарячої води та опалення в Києві, буде розділено на два підприємства. Одне займатиметься виробництвом електроенергії, друге – постачанням електроенергії та експлуатацією мереж.

Війна

  • На Донбасі – чергове загострення. Окупаційні війська посилили обстріли всією лінією фронту, у тому числі, із застосуванням мінометів, РСЗВ "Град", танків і важкої артилерії. У Зайцевому та Бахмутці внаслідок обстрілів зруйновано житлові будинки. 13 листопада під мінометний обстріл потрапила Мар’їнка. За офіційними даними, за попередню добу армія знову зазнала втрат – поранено 2 військових.

Україна й світ

  • Нижня палата Конгресу США затвердила оборонний бюджет на 2018 рік, в якому передбачено надання військової допомоги Україні на $350 млн. Законопроект набуде чинності після голосування у Сенаті та підписання президентом Трампом.
  • З'явилися офіційні коментарі США та Росії щодо результатів зустрічі помічника президента РФ Суркова та спецпредставника Держдепартаменту із врегулювання в Україні Волкера. Сурков відкинув практично всі американські поправки до російського проекту резолюції Ради Безпеки ООН.
  • До України з офіційним візитом прибув заступник Держсекретаря США Мітчелл. У посольстві візит назвали виявленням міцної підтримки США суверенітету, територіальної цілісності та реформ в Україні.
  • Резолюцію про порушення прав людини в Криму Генеральна Асамблея ООН розгляне у вересні. Три профільні комітети Генасамблеї уже схвалили текст документу.
  • Оголошення остаточного рішення Стокгольмського арбітражу за контрактами між Газпромом і Нафтогазом на постачання і транзит газу перенесено на грудень 2017 – лютий 2018 року.

Тренди


  • Керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції Соломатіна звинуватила главу НАЗК у фальсифікаціях під час перевірки електронних декларацій. За твердженням Соломатіної, співробітників агентства викликали до Адміністрації президента для інструктажу з приводу оприлюднення результатів перевірки декларацій. Чиновники президентської адміністрації стверджують, що не брали участі у фальсифікаціях. НАЗК має намір звернутися до суду із позовом з вимогою спростування Соломатіною інформації про фальсифікації.

No comments:

Post a Comment