November 06, 2017

05.11.2017: Президент Порошенко засвітився у скандалі Paradise Papers

Президент Порошенко засвітився у скандалі Paradise Papers
Президент Порошенко засвітився у скандалі Paradise Papers

Головні події і теми доби 05.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Президент Порошенко засвітився у новому корупційному скандалі Paradise Papers.
  • Окупаційні війська обстріляли із "Градів" Авдіївку та Опитне.
  • Україна – найнещасніша країна в Європі.

В Україні

  • У центрі Харкова з автомата розстріляний в автомобілі бізнесмен Аксельрод, якого генпрокурор Луценко назвав одним зі свідком у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми РФ Вороненкова.
    У Дніпрі внаслідок вибуху гранат під час виїзду на виклик п'ятеро поліцейських дістали поранень.
  • Високомобільні війська в листопаді буде перейменовано на десантно-штурмові.

Війна

  • Унаслідок обстрілів пошкоджено один із трубопроводів подачі хлору Донецької фільтрувальної станції. Окупаційні війська ведуть обстріли населених пунктів, що перебувають під їх контролем, імітуючи вогонь українських військ. Позиції українських військ в Авдіївці та Опитному обстріляно із РСЗВ "Град", важкої артилерії і мінометів. Обстановка загострилася на багатьох ділянках фронту в Донецькій і Луганській областях.
    Унаслідок обстрілів дістали поранень двоє українських військовослужбовців. У ніч на неділю під Авдіївкою загинув боєць-доброволець Правого сектора.

Україна й світ


  • Міжнародний консорціум журналістських розслідувань представив новий пакет даних під назвою “Paradise Papers” про ухилення від оподаткування олігархів і політиків майже з усіх країн світу. Документи показують, що президент Порошенко 2014 року намагався зареєструвати в одній з фірм-реєстраторів безподаткових юрисдикцій офшорну компанію для мінімізації оподаткування компанії Roshen, якою він володіє. Низка документів свідчить про тісні стосунки чиновників американської адміністрації і оточення президента Трампа із російськими олігархами. Міністр торгівлі США мав зв'язки із російською нафтохімічною компанією Сибур, найбільшим акціонером якої є зять президента РФ Путіна. Також установлено, що російська корпорація Газпром і державний банк ВТБ, що перебувають під санкціями, інвестували великі суми через фірми-"прокладки" до соціальних мереж Facebook і Twitter.
  • Міністерство культури України висловило протест проти незаконної реконструкції ханського палацу в Бахчисараї, яку проводить окупаційна влада Криму.
  • Міністр закордонних справ Польщі Ващиковський очікує від України конкретних кроків "в історичних питаннях" після заяви МЗС України про те, що в країні немає антипольських настроїв.
  • Центр вивчення громадської думки Інституту Геллапа назвав Україну однією із трьох найбільш нещасних країн світу, разом з Гаїті та Південним Суданом. Більше 40 % населення перебувають у важкій ситуації. Україна – єдина європейська країна, що потрапила до антирейтингу.

No comments:

Post a Comment