November 03, 2017

02.11.2017 : Суд відмовився скасувати засекречування рішення щодо "спецконфіскаціі" "грошей Януковича"

Суд відмовився скасувати засекречування рішення щодо "спецконфіскаціі" "грошей Януковича"
Суд відмовився скасувати засекречування рішення щодо
"спецконфіскаціі" "грошей Януковича"

Головні події і теми доби 02.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Адмінсуд відмовився скасувати засекречування рішення щодо "спецконфіскаціі" "грошей Януковича".
  • НБУ повідомив, що банківська система вийшла у прибуток.
  • Із грудня між Україною та ОАЕ вводиться безвізовий режим.

В Україні

  • Конституційний суд не зміг обрати голову через те, що спеціальне пленарне засідання не відбулося. Із цієї самої причини 1 листопада не було прийнято регламент суду.
  • НАБУ перевіряє поставки Держприкордонслужбі заводом "Кузня на Рибальському" (колишня "Ленінська кузня"), що належить президенту Порошенку, бронемашин "Тритон". За повідомленням НАБУ, суму продажів було завищено у 3 рази, а техніка не пройшла випробувань, тому так і не використовувалася за призначенням.
  • Окружний адмінсуд Києва відмовився скасувати рішення прокуратури про засекречування рішення Краматорського суду щодо "спецконфіскаціі" коштів та активів на $1,5 млрд, які нібито належали колишньому президенту Януковичу та його оточенню.
  • Дані системи держзакупівель Prozorro свідчать, що НАБУ 2017 року закупило за завищеними цінами спортивні костюми для співробітників у фірми, власник якої разом із сином міністра МВС проходить у справі про корупційну закупівлю рюкзаків.
  • Національна комісія із цінних паперів та фондового ринку розкритикувала законопроекти про легалізацію обороту криптовалюти, що внесені до Верховної Ради.
  • Прес-служба НБУ повідомила, що банківська система України за 9 місяців поточного року вперше за довгий період показала прибуток в 1,41 млрд грн.
  • Рада НБУ визнала недостатнім застоування керівництвом регулятора монетарних методів для таргетування інфляції та утримання її у межах, що визначені бюджетом.
  • Як і передбачали фінансові аналітики, на початку місяця гривня дешевшає: 26,93 ₴/$ (+0,05 грн), 31,36 ₴/€ (+0,15 грн), 4,63 грн/10₽ (+0 , 01 грн). Більшість учасників ринку вважають, що позначку в 27,0 грн/$ може бути досягнуто вже в п'ятницю. Нацбанк на торги не виходив, мабуть, чиновників регулятора влаштовує така тенденція.

Війна

  • Обстановка на Донбасі не змінюється. Окупаційні війська ведуть провокаційні обстріли зі стрілецької зброї і гранатометів на різних ділянках фронту, під Старогнатівкою, біля Волновахи, вони обстріляли українські позиції із мінометів. Унаслідок бойових дій, за офіційними даними, поранено військовослужбовця.

Україна й світ

  • Американський представник Камман на засіданні ради ОБСЄ заявив, що "гуманітарні конвої" із невідомим вмістом, які Росія доправляє на Донбас, є свідченням її причетності до конфлікту на сході України.
  • Президент Порошенко повідомив, що із грудня запроваджується безвізовий режим для відвідування Об'єднаних Арабських Еміратів.

Тренди


  • Вищий спеціалізований суд через неявку прокурора переніс на 6 листопада розгляд касаційної скарги у справі військовослужбовця прикордонних військ Колмогорова, який у вересні 2014 року застрелив на блокпосту пасажира автомобіля, що відмовився зупинитися. Маріупольський суд першої інстанції призначив йому покарання у 13 років позбавлення волі, апеляційний суд в Маріуполі підтвердив вирок. На підтримку прикордонника виступили депутати й товариші по службі. Вони відзначили низьку якість доказів, що подані прокуратурою, і впевнені в упередженості суддів маріупольських судів, які, до того ж, без осуду випускали колаборантів і пособників окупантів.

No comments:

Post a Comment