October 29, 2017

28.10.2017: Україна перейшла на зимовий час

Україна перейшла на зимовий час
Україна перейшла на зимовий час

Головні події і теми доби 28.10.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Україна перейшла на зимовий час.
  • На Донбасі загинув ще один військовослужбовець.
  • Fitch підтвердив кредитний рейтинг України на рівні В-.
  • Матіос стверджує, що небойові втрати військ становлять більше 10 тис. чол.

В Україні

  • Порошенко підписав закон про приведення бухгалтерського обліку у відповідність до стандартів ЄС.
  • Україна разом з Європою перейшла на зимовий час, стрілки годинника переведено на годину назад. В ЄС порушують питання про скасування літнього часу, оскільки ефективність його застосування багатьма експертами ставиться під сумнів.
  • Держстат повідомив про зростання середньої заробітної плати у вересні на 3,3 %, порівняно із серпнем і на 37,2 % - з аналогічним періодом минулого року. Держфіскальна служба стверджує, що 60 % роботодавців порушують законодавство з оплати праці.
  • Поліція провела обшук в одному із нічних клубів Києва. Частину відвідувачів затримано й доставлена ​​до військкоматів за ухилення від призову.
  • Агентство Fitch підтвердило кредитний рейтинг України в іноземній і національній валюті на рівні В- зі стабільним прогнозом. Рейтинг відображає обмежені можливості залучення фінансів на зовнішніх ринках, великий державний борг, несуттєві структурні перетворення, слабо розвинений банківський сектор і високі політичні ризики.

Війна

  • Обстановка на Донбасі знову загострюється. Окупаційна армія не дотримує режиму припинення вогню, обстріли населених пунктів і позицій українських військ не припиняються ні на добу. За офіційними даними, за попередню добу один український військовий загинув, ще двох - поранено. Під обстріл потрапили житлові квартали Авдіївки, Пісків, Дослідного, Зайцевого, Старогнатівки, а також Водяного в околицях Маріуполя. У п'ятницю з мінометів обстріляно Мар'їнку.
  • Міністерство оборони спростувало заяву головного військового прокурора Матіоса про те, що небойові втрати за час війни на Донбасі становлять понад 10 тис. військовослужбовців. В офіційному повідомленні міністерства йдеться, що саме бойові втрати становили більше 10 тис. чол., із них загинуло - 2333, поранено й травмовано - 8377. 2017 року небойові втрати "знизилися в 5 разів, порівняно з попередніми роками", причому кожен випадок розслідується.
  • Держприкордонслужба повідомила про скорочення часу роботи пунктів пропуску на окуповану територію в зимовий період. Новий графік роботи КПВВ - з 8 до 17 год.

Україна й світ

  • Порошенко підписав угоду зі США про співпрацю у сфері науки і технологій. Термін дії угоди встановлено до травня 2019 року.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер на зустрічі з депутатами українського парламенту заявив, що російські війська не можуть брати участь у миротворчій місії ООН на Донбасі. У відповідь Рада федерації Росії звинуватила Волкера у спробі зриву мінських домовленостей. Офіційну позицію Росії викладено в її проекті резолюції Ради Безпеки ООН, відповідно до якої місія ООН отримує лише мандат на охорону спостерігачів ОБСЄ й тільки у зоні бойових дій. Крім того, РФ наполягає на включенні свого контингенту до складу миротворчих сил.
    Волкер вважає, що узгоджена резолюція Ради Безпеки ООН про введення миротворців на Донбас може бути винесена на голосування до кінця року.

Тренди


  • Згідно із дослідженням Міжнародної асоціації сертифікованих бухгалтерів ACCA, Україна посідає третє місце у рейтингу тіньової економіки. За твердженням авторів рейтингу, майже половина (45 %) української економіки перебуває у тіні. Попереду тільки Нігерія (48 %) та Азербайджан (67 %).

No comments:

Post a Comment