October 21, 2017

20.10.2017: "Влада ЛНР" зірвала відкриття КПВВ у Золотому

"Влада ЛНР" зірвала відкриття КПВВ у Золотому
"Влада ЛНР" зірвала відкриття КПВВ у Золотому

Головні події і теми доби 20.10.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • "Влада ЛНР" зірвала відкриття пункту пропуску на окуповану територію у Золотому.
  • Суд знову зобов'язав депутата Розенблата носити електронний браслет.

В Україні

  • Глава Пенсійного фонду Зарудний пояснив різницю у надбавках до пенсій розміром попередньої зарплати та кількістю років стажу. Він повідомив, що кожному пенсіонеру надішлють письмові повідомлення із розрахунком. Міністр соцполітики Рева запевняє, що підвищення пенсій не вплине на нарахування субсидій поточного опалювального сезону. Різниця у доплаті становила від 70 до кількох тисяч гривень, що викликало хвилю невдоволення пенсіонерів.
  • Прем'єр-міністр Гройсман повідомив, що переговори про підвищення ціни газу для населення з МВФ тривають. Він вважає, що формула розрахунку ціни, введена квітневою постановою Кабміну, потребує доопрацювання.
  • Суд зобов'язав депутата Розенблата знову здати всі закордонні паспорти й носити електронний браслет. Прес-служба НАБУ повідомила, що Розенблатт намагався виїхати за межі України та вивезти докази й коштовності.
  • Гривня продовжує дешевшати, незважаючи на період бюджетних платежів: 26,54 ₴/$ (+0,04 грн), 31,36 ₴/€, 4,61 грн/10₽ (+0,01 грн). Нацбанк на ринок не виходив. Наступного тижня банкіри пророкують подальше зниження курсу через масові виплати відшкодування ПДВ експортерам.

Війна

  • Обстановка на Донбасі не змінюється. Окупаційні війська продовжують обстріли підконтрольної Україні території. За офіційними даними, втрат серед українських військових за попередню добу не було. Заступник глави місії ОБСЄ Хуг повідомив про загострення ситуації за останні дні, що призвело до жертв серед мирного населення – загинуло ще 2 чол., а з початку року втрати становили 400 чол.
  • Заступник міністра у справах окупованих територій Тука заявив, що "бойовики" зірвали відкриття контрольного пункту пропуску в Золотому.

Україна й світ

  • Посол Угорщини Кешкень заявив, що блокування євроінтеграційних ініціатив України буде подовжено через прийняття закону про освіту, що ущемляє права угорської національної меншини на здобуття освіти рідною мовою. Кешкень вважає за необхідне продовження діалогу із цього питання. Він переконаний, що рішення буде знайдено до початку наступного навчального року, коли закон набуде чинності.
  • Адвокат Фейгін повідомив, що слідство у справі незаконно утримуваного у Росії журналіста Сущенка завершено. Сущенко своєї провини в шпигунстві проти РФ не визнав. Українська делегація в ООН вимагає звільнення журналіста.

No comments:

Post a Comment