September 25, 2017

24.09.2017 : Гройсман обіцяє перерахувати пенсії з жовтня, якщо ВР прийме закон

Гройсман обіцяє перерахувати пенсії з жовтня, якщо ВР прийме закон
Гройсман обіцяє перерахувати пенсії з жовтня, якщо ВР прийме закон

Головні події і теми доби 24.09.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Гройсман обіцяє перерахувати пенсії з жовтня, якщо ВР прийме закон.
  • На Донбасі поранено ще двох військовослужбовців.
  • На виборах у Німеччині перемогу здобула партія чинного канцлера Меркель.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Гройсман переконаний, що уряд зможе перерахувати жовтневі пенсії до 7 жовтня, якщо на пленарному засіданні 3 жовтня Верховна рада прийме новий закон про пенсійне забезпечення.
  • Заступник міністра фінансів Марченко заявив, що нинішнього року на компенсацію субсидій буде виділено 62 млрд грн. Таку саму суму, за його словами, заплановано й на 2018 рік, однак її буде розподілено між державним (55 млрд грн) і місцевими (7 млрд грн) бюджетами. 2016 року на субсидії було витрачено 5,7 млрд грн, 2015 – 3,4 млрд грн.
  • Член громадської ради доброчесності при Вищій кваліфікаційній комісії суддів Маселко повідомив, що із 351 судді, які виносили завідомо неправосудні рішення проти активістів Майдану, звільнено лише 36. Комісія внесла подання про звільнення 64 суддів, але одного вже відновлено на посаді за рішенням Вищої ради юстиції. Очікують остаточного рішення 29 суддів, решта продовжують працювати.

Війна

  • За попередню добу ситуація на Донбасі не змінилася. Унаслідок обстрілів в Луганському, неподалік Світлодарська, поранено військовослужбовця, ще одного – поранено під час обстрілу українського блокпоста під Новозванівка.
  • Військова прокуратура стверджує, що на військовому складі в селі Новоянисоль боєприпаси зберігалися у неналежних умовах, що й призвело до тяжких наслідків.

Україна й світ


  • За результатами екзіт-полів, упевнену перемогу на парламентських виборах у Німеччині здобула правляча партія канцлера Меркель ХДС/ХСС, яка набрала більше 30 % голосів. Їхні партнери з коаліції – Соціал-демократи отримали близько 20 %, а крайня права проросійська партія "Альтернатива для Німеччини" – близько 13 %. Лідер соціал-демократів Шульц заявив про вихід із коаліції. Меркель оголосила про готовність сформувати новий уряд.
  • Міністр закордонних справ РФ Лавров заявив, що на російський проект резолюції про введення миротворчих сил на Донбас пропозицій і зауважень отримано не було. За його словами, Росія не нікого не примушуватиме до обговорення свого проекту.

No comments:

Post a Comment