September 24, 2017

23.09.2017: Двох суддів взято під варту за спробу дачі хабара голов∫ САП

Двох суддів взято під варту за спробу дачі хабара голов∫ САП
Двох суддів взято під варту за спробу дачі хабара голов∫ САП

Головні події і теми доби 23.09.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Двох суддів взято під варту за спробу дачі хабара голов∫ САП.
  • На Донбасі загинув ще один військовослужбовець.

В Україні

  • Міністр оборони Полторак підписав наказ про звільнення у запас військовослужбовців строкової служби в жовтні-грудні 2017 року. У ході осіннього призову міністерство планує призвати трохи більше 10 тис. новобранців.
  • Заарештовано двох суддів із Дніпропетровська, які намагалися дати хабар керівнику Спеціальної антикорупційної прокуратури Холодницькому.
  • Кабмін прийняв рішення про створення окремої юридичної особи, якій буде передане права з управління системою виконання покарань. Державну пенітенціарну служба буде ліквідовано, і вона увіллється кількома департаментами до Мін'юсту.
  • НБУ повідомив, що за підсумками 8 місяців поточного року банківська система України показала прибуток 3,4 млрд грн. Разом в Україні працюють 88 банків, 17 із них – зі стовідсотковим іноземним капіталом.

Війна

  • Обстановка на Донбасі залишається складною. Унаслідок обстрілу загинув ще один український військовослужбовець. Вогневі контакти відбуваються всією лінією фронту. У п'ятницю ввечері під обстріл потрапив житловий сектор селища Зайцеве, поруч із контрольним пунктом в'їзду-виїзду, а також село Гранітне поблизу Волновахи.
  • У Донецьку скоєно замах на "міністра доходів і зборів" Тимофєєва. За даними з окупованої території, Тимофєєв не постраждав.
  • Держслужба із надзвичайних ситуацій повідомила, що пожежу на складі боєприпасів у селі Малоянисоль поблизу зони бойових дій ліквідовано. МВС стверджує, що займання сталося через підпалення полів фермерами.

Україна й світ


  • У Німеччині відбулися парламентські вибори. Згідно із результатами опитувань, найбільшу кількість голосів набрали партії правлячої коаліції – ХДС/ХСС чинного канцлера Меркель і Соціал-демократична. Крайня права проросійська партія "Альтернатива для Німеччини" посідає третє місце. Якщо результати опитувань підтвердяться, Меркель залишиться канцлером ще на 4 роки.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер назвав помічника президента РФ Суркова "архітектором конфлікту на Донбасі". На думку Волкера, миротворчий контингент ООН зможе забезпечити умови для проведення місцевих виборів на Донбасі, якщо отримає можливість контролювати всю територію ОРДЛО до кордону з Росією. Самі ж вибори, на думку Волкера, не можуть бути одномоментними. Необхідно забезпечити участь у них тимчасових переселенців і визначити, хто саме має право голосування. Волкер вважає приєднання США до переговорів у "нормандському форматі" недоцільним.
  • МЗС Німеччини вважає можливим розміщення миротворчих сил ООН на Донбасі, готує пропозицію з мандату та має намір узгодити їх з Францією, а згодом – з Україною та Росією у рамках "нормандського формату".
  • МЗС України стверджує, що візит президента Румунії до Україну не скасовано, а перенесено. ЗМІ повідомили, що президент Йоханніс відмовився від поїздки до Києва через прийняття Верховною Радою закону про освіту.
  • Президент Порошенко в другий день перебування в Канаді продовжив консультації щодо розміщення миротворчої місії на Донбасі та пом'якшення візового режиму. Він також оголосив про відкриття ще одного генконсульства України – в Едмонтоні.

No comments:

Post a Comment