September 04, 2017

03.09.2017: Власники магазину в Києві знищили графіті "ікони революції"

Власники магазину в Києві знищили графіті "ікони революції"
Власники магазину в Києві знищили графіті "ікони революції"

Головні події і теми доби 03.09.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Власники магазину в Києві знищили графіті "ікони революції".
  • Бойовики системно порушують "шкільне перемир'я".
  • Держприкордонслужба посилила контроль кордону через навчання "Захід-2017".

В Україні

  • У Києві власник меблевого салону на вулиці Грушевського знищив намальовані на фасаді в період подій на Майдані графіті українських поетів "ікони революції". Директор магазину заявив, що це справа рук "вандалів", а подібні малюнки можна купити на ринку. У відповідь громадські активісти розбили вітрини магазину та підпалили перед ним шини, після чого магазин оголосив про закриття. Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом знищення малюнків, що віднесені до об'єктів культурної спадщини та були частиною експозиції музею Майдану. Автор графіті заявив, що готовий відновити їх у будь-який час, якщо буде звернення громадян і влади.

Війна

  • Схоже, що "шкільне перемир'я" завершилося. Бойовики не припиняють обстріли позицій українських військ, у тому числі, із застосуванням мінометів. Під вогонь зі стрілецької зброї потрапив контрольний пункт в'їзду-виїзду Станиця Луганська. За офіційними даними, у ході бойових дій попередньої доби поранено українського військовослужбовця.

Україна й світ

  • У Грузії розпочалися військові навчання країн НАТО за участі українського підрозділу.
  • Прикордонна служба посилила контроль і патрулювання на всіх ділянках кордону з Росією та Білоруссю через проведення спільних російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017".
  • ЄС готовий виділити Україні ще один транш макрофінансової допомоги на початку січня 2018 року за умов виконання досягнутих раніше угод, однією з яких є скасування мораторію на експорт необробленого лісу-кругляка.

Тренди


  • Північна Корея оголосила про випробування водневої бомби, а тижнем раніше здійснила запуск балістичної ракети, яка пролетіла над територією Японії. США заявили, що незабаром нададуть жорстку відповідь на ядерний шантаж КНДР. Рада Безпеки ООН 4 вересня обговорить питання протидії ядерній загрозі з боку Північної Кореї. Поява у північнокорейського режиму водневої бомби ознаменувала новий етап міжнародного світопорядку, в якому військова сила набуватиме все більшого значення. Приклад України, що позбулася ядерного арсеналу у відповідь на надання гарантій безпеки, тепер є негативним для більшості країн, які можуть отримати ядерну зброю. На думку політологів та експертів, Україні слід визначитися в пріоритетах подальшого розвитку та різко нарощувати обороноздатність.

No comments:

Post a Comment