September 03, 2017

02.09.2017: Порошенко підписав закон про амністію військовослужбовців

Порошенко підписав закон про амністію військовослужбовців
Порошенко підписав закон про амністію військовослужбовців

Головні події і теми доби 02.09.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Порошенко нарешті підписав закон про амністію військовослужбовців, які вчинили нетяжкі злочини під час проведення АТО.
  • Україна виплатила ще $505 млн відсотків з реструктуризованого державного боргу.
  • Міграційна служба видворяє з України брата Саакашвілі.

В Україні

  • Президент Порошенко, порушивши всі терміни, все-таки підписав закон про амністію військовослужбовців, які вчинили нетяжкі злочини у ході проведення "антитерористичної операції".
  • Україна виплатила $505 млн відсотків за єврооблігаціями, що випущені в рамках реструктуризованого у 2015-2016 рр. державного боргу.
  • Співробітники поліції затримали брата колишнього грузинського президента Саакашвілі, якого президент Порошенко позбавив українського громадянства. Міграційна служба оголосила, що брат Саакашвілі порушив правила перебування на території України після закінчення терміну дозволу на працевлаштування ще в квітні 2017 року, тому він має самостійно покинути країну або буде примусово видворений до Грузії.
  • На польсько-українському кордоні поблизу пункту пропуску Кролевець затримано прес-секретаря партії Саакашвілі "Рух нових сил". До затримання вона встигла опублікувати в Інтернет знімки, що свідчать про підготовку влади до появи Саакашвілі, який має намір в'їхати до України через цей транспортний перехід. На знімках видно військову техніку та загородження із колючого дроту.
  • Судно із першою партією американського вугілля для компанії Центренерго має прибути до порту Південний у середині вересня.

Війна

  • Бойовики на Донбасі постійно порушують режим припинення вогню, в основному, у темний час доби, обстрілюючи позиції українських військ зі стрілецької зброї і гранатометів. Штаб антитерористичної операції повідомив про відсутність втрат за минулу добу серед українських військовослужбовців. У Станиці Луганській поранено місцеву мешканку внаслідок підриву вибухового пристрою в лісопосадці поблизу населеного пункту. На контрольному пункті в'їзду-виїзду на окуповану територію в Станиці Луганській бойовики захопили місцевого жителя, який допомагав громадянам перетнути міст через Сіверський Донець. Місцезнаходження захопленого невідомо.

Україна й світ


  • Виборча кампанія в Німеччині у самому розпалі. Більшість політиків роблять заяви про подальші взаємини з Росією. Канцлер Меркель у суботньому відеозверненні підкреслила важливість контактів з Росією заради забезпечення загальної безпеки, однак, за її словами, для повернення до нормального діалогу необхідно забезпечити виконання РФ Мінських домовленостей у повному обсязі. Меркель стверджує, що сформувати європейський мирний порядок можна тільки разом із Росією, вона завжди виступала за діалог з нею, незважаючи на порушення Росією територіальної цілісності України.
  • Постійний представник Росії при ООН Небензя назвала ініціативу Порошенка про запрошення миротворчої місії ООН на Донбас підривом мінських домовленостей. Вона заявила, що висловлювання українського президента розраховані на "внутрішнє споживання" та є "маневром української влади".

No comments:

Post a Comment