August 13, 2017

12.08.2017: У Києві відкрито найбільший паспортний центр в Україні

У Києві відкрито найбільший паспортний центр в Україні
У Києві відкрито найбільший паспортний центр в Україні

Головні події і теми доби 12.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Києві відкрито найбільший паспортний центр в Україні.
  • Банківська система України в І кварталі, як і раніше, є збитковою.

В Україні

  • У Києві відкрито найбільший центр з оформлення закордонних паспортів та ID-карт, в якому за день можуть оформити документи понад 1500 осіб.
  • За повідомленням НБУ, за І півріччя збитки банківської системи становили 1,85 млрд грн, із 90 банків, що працюють, прибуток показали 70. Чиновники пояснили збитковість деяких банків відрахуваннями до резервів на вимогу регулятора.

Війна

  • Спікер штабу антитерористичної операції назвав ситуацію на Донбасі "стабільною". За попередню добу напруження на фронті не зменшилося. Унаслідок обстрілів 1 військовослужбовець загинув, ще 8 – поранено й травмовано. Мінометного обстрілу бойовиків зазнали житлові квартали селища Новолуганське, інформації про потерпілих місцевих жителів немає. У Луганській області знайдено тіло командира розвідпідрозділу Нацгвардії полковника Бойка, що зник без вісті 3 червня під час ліквідації диверсійної групи бойовиків.

Україна й світ

  • У Грузії завершилися військові навчання Noble Partner за участі військовослужбовців України та НАТО.
  • Колишнього канцлера Німеччини Шредера, який очолює раду директорів російського "Північного Потоку" з перекачування газу до Європи, висунено кандидатом на посаду незалежного директора ще однієї найбільшої російської монополії – "Роснефти". Шредер послідовно виступає проти антиросійських санкцій ЄС, оскільки вони, на його думку, "завдають значної шкоди обом сторонам".

Тренди

  • Чиновники уряду намагаються виправдати висловлювання міністра соцполітики Реви, який звинуватив українців в тому, що вони забагато їдять. Прес-секретар прем'єр-міністра Мельничук вважає хвилю критики "штучною", такою, що спрямована проти "пенсійної реформи" уряду, яку буде винесено на голосування Верховної Ради у вересні.
  • Розслідування видання Liga.net показало, що значна частина вугілля, яку видобуто в ОРДЛО, експортується до Туреччини, Італії та Грузії через фірми-"прокладки", зареєстровані в Росії, та офшорні компанії. Із Луганської області вугілля вивозять підприємства ЛНР, які підконтрольні "міністру енергетики" Мельничуку. Після цього вугілля експортують компанії, якими володіє його брат, що живе на підконтрольній Україні території. Ці самі компанії брали участь у схемах постачання на експорт вугілля із ОРДЛО, видобутого на державних шахтах, і шахтах, що належали олігарху Ахметову до введення транспортної блокади. Деякі журналісти поставили під сумнів угоду із закупівлі державною компанією Центренерго 700 тис т антрациту в Грузії, де він не видобувається. Вони вважають, що вугілля могло бути видобуте в Луганській області та поставлене до України через ланцюжок посередників.

No comments:

Post a Comment