August 04, 2017

03.08.2017: Володимир Кличко заявив про припинення боксерської кар'єри

Володимир Кличко заявив про припинення боксерської кар'єри
Володимир Кличко заявив про припинення боксерської кар'єри

Головні події і теми доби 03.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Володимир Кличко заявив про припинення боксерської кар'єри.
  • Україна повертає МВФ частину кредиту stand-by у розмірі $450 млн.
  • НБУ зберіг ставку рефінансування на минулому рівні – 12,5 
    %.

В Україні

  • Керівництво Нафтогазу повідомило, що не збирається відкликати зі Стокгольмського арбітражу позови проти російського монополіста Газпрому заради збереження обсягів транзиту російського газу Україною. Речник МЗС Росії Федорова заявила, що умовою продовження співпраці з Нафтогазом може бути його відмова від претензій в арбітражі та зниження транзитних тарифів.
  • Уряд знову має намір підвищити на 8-11 % ціни на горілку, коньяк і вино, оскільки "розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам суб'єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв".
  • Боксер Володимир Кличко оголосив про завершення кар'єри.
  • МОЗ заявило, що виконувачка обов'язків міністра Супрун отримала українське громадянство законно. Депутат від Опозиційного блоку Шурма звернувся до Державної міграційної служби з вимогою перевірити наявність у Супрун подвійного громадянства.
  • Відбулося ще одне судове засідання у справі про державну зраду колишнього президента Януковича. Його адвокати вимагають відкрити справу проти колишнього представника України при ООН Сергєєва, який, за їх твердженням, "дезінформував світову спільноту та легітимізував незаконне захоплення влади". Безкоштовний державний захисник, наданий колишньому президенту судом після його відмови від участі у процесі, вимагає звернення до органів юстиції Росії щодо надання "міжнародної правової допомоги для належного вручення повістки про виклик до суду” та відкласти всі судові засідання до отримання відповідей із РФ.
  • Апеляційний суд виправдав генерала прикордонної служби Лантвойта, що був затриманий на отриманні хабара та засуджений судом першої інстанції до 10 років позбавлення волі.
  • Компанія, що належить білоруському бізнесмену Прокопєні, відкликала з НБУ заявку на покупку дочірнього російського "Сбербанку".
  • Українські асоціації банкірів виступили проти законопроекту про надання банківської ліцензії "Укрпошті", оскільки "такі дії негативно позначаться на регулювання ринку банківських послуг і спотворять умови конкуренції на ньому".
  • Рада НБУ зберігла ставку рефінансування на минулому рівні – 12,5 %.
  • Прес-служба Нацбанку повідомила, що "у зв'язку зі стрімким відновленням купівельного попиту, простимульованого збільшенням бюджетних витрат і пенсійних виплат", споживчі ціни та рівень інфляції можуть вирости набагато вище, ніж прогнозував регулятор.
  • 3 серпня НБУ має повернути із золотовалютних резервів МВФ $450 млн за програмою stand-by, згідно з якою здійснювалося кредитування до узгодження програми розширеного фінансування EFF.
  • Попит і пропозиція валюти на ринку збалансовані. Експортери продають достатньо валюти, щоб закрити потреби інвесторів, які купують її під виведення дивідендів: 25,89 ₴/$ (-0,02 грн), 30,70 ₴/€ ((+0,06 грн), 4,26 ₴/10₽ (-0,01 грн). НБУ на торги не виходив.

Київ

  • Протягом майже доби одну з основних магістралей столиці – Харківське шосе – було перекрито протестувальниками – жителями будинків, що не були здані в експлуатацію забудовником Войцехівським, яким Київенерго відключило світло. Після переговорів із владою рух відновлено. Депутат від БПП, радник мера Білоцерківець, стверджує, що підключення будинків до електропостачання може спричинити відключення всього району, оскільки будівництво велося незаконно на самозахоплених землях, і розрахунки навантаження на електромережі не проводилися.
  • Прокуратура Київської області проводить обшуки у приміщеннях органів влади населених пунктів Київської області. Після Бучі обшуки із вилученням документів проведено в Ірпені в рамках розслідування справ про незаконне виділення землі під забудову.
  • 12 серпня в Києві відкривається найбільший в Україні паспортний стіл для видачі біометричних паспортів та ID-карт. Чиновники стверджують, що таким чином вдасться зменшити черги в офісах міграційної служби та держпідприємства "Документ".

Війна

  • У ході бойових дій за попередню добу втрат серед військовослужбовців немає. У селі Новоолександрівка Попаснянського району внаслідок обстрілу поранено місцевого жителя.
  • Секретар РНБО Турчинов заявив, що за кілька місяців уздовж усієї "лінії розмежування" буде встановлено системи встановленя завад ( "глушилки"), здатні блокувати телетрансляції з ОРДЛО на підконтрольну Україні територію.
  • "Суд ЛНР" засудили до 14 років позбавлення волі "за держзраду" українського блогера Неделяєва.

Україна й світ

  • Речник Держдепартаменту Науєрт заявила, що США не заплющиватимуть очі на злочинні дії Росії в Україні. За її словами, для США дуже важливо відновити суверенітет і територіальну цілісність України, незважаючи на те, що Росія є ядерною супердержавою. Президент США Трамп констатував, що відносини з Росією перебувають на "небувало низькому й небезпечному рівні". Прес-секретар російського президента Пєсков заявив, що РФ жорстко відстоюватиме свої інтереси у відповідь на санкції, введені США.
  • Глава концерну Siemens Кезер заявив, що компанія втратить від €100 до €200 млн через скандал із постачанням турбін її виробництва до окупованого Криму в обхід санкцій ЄС і припустив, що ця сума може зрости після введення американських санкцій.

Тренди


  • Набув чинності закон про Конституційний суд, відповідно до якого істотно розширюються його структура та повноваження, а також змінюється порядок розгляду конституційних скарг. Суду надано право зупиняти дію будь-якої оскаржуваної законодавчої норми. До того ж, різко підвищуються зарплати та пенсійні виплати суддям. Відбір на посади суддів проводитиметься на конкурсній основі. Закон був прийнятий і підписаний президентом Порошенком, незважаючи на внесення в останній момент з використанням фальшування поправки про процедуру виборів уповноваженого Верховної Ради із прав людини. Адміністрація Порошенка заявила, що подасть законопроект про скасування цієї норми, однак Народний фронт наполягає на прийнятій процедурі виборів омбудсмена.

No comments:

Post a Comment