July 24, 2017

23.07.2017: США вважають конфлікт на Донбасі війною

США вважають конфлікт на Донбасі війною
США вважають конфлікт на Донбасі війною

Головні події і теми доби 23.07.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • США вважають конфлікт на Донбасі війною.
  • Внутрішній видобуток газу в Україні зріс до 10,3 млрд м3 за півроку.

В Україні

  • Компанія "Укргазвидобування" повідомила, що в І півріччі 2017 року видобуток газу в Україні зріс на 3 %, порівняно із таким самим періодом минулого року, і становив 10,3 млрд м3.

Війна

  • Бойовики обстріляли з артилерії Зайцеве та Мар'їнку. На щастя, втрат серед мирних жителів немає. Штаб антитерористичної операції повідомив, що в ході бойових дій поранено українського військовослужбовця, українські війська були змушені відкривати вогонь у відповідь на провокації. Електропостачання Донецької фільтрувальної станції досі не відновлено.
  • Заступник глави парламенту Геращенко, член української делегації на переговорах у Мінську, заявила, що результат обміну заручників і військовополонених залежатиме від підсумків переговорів лідерів держав "нормандської четвірки", які відбудуться 24 липня.
  • Начальник Генштабу Муженко повідомив, що Росія перекинула до кордону з Україною – у Ростовську, Бєлгородську та Смоленську області – три ударні мотострілкові дивізії, які можуть почати наступ будь-якого моменту.

Україна й світ


  • Спецпредставник Держдепартаменту Фолкер із врегулювання в Україні після відвідин Краматорська підтвердив, що Сполучені Штати розуміють, хто є причиною конфлікту та що на Донбасі йде гаряча війна. Він заявив, що США зацікавлені в його якнайшвидшому завершенні та відновленні територіальної цілісності України.
  • Новий прес-секретар Білого дому Сандерс повідомила, що президент США Трамп підтримує посилення санкцій проти Росії і працює над цим спільно із представниками обох палат Конгресу. У Європі побоюються, що санкції можуть зачепити їх компанії, які співпрацюють з Росією для реалізації другої черги газоводу "Північний потік", а також в інших сферах енергетики. Німеччина попередила Росію про погіршення політичних відносин через постачання турбін Siemens для будівництва електростанцій в окупованому Криму. Єврокомісія закликала США координувати нові санкції.

No comments:

Post a Comment