July 20, 2017

19.07.2017: У день мінських переговорів загинули ще 4 військовослужбовців

У день мінських переговорів загинули ще 4 військовослужбовців
У день мінських переговорів загинули ще 4 військовослужбовців

Головні події і теми доби 19.07.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У день мінських переговорів загинули ще 4 військовослужбовців.
  • Аброськін став першим заступником начальника Нацполіціі України.
  • Савченко зареєструвала партію свого імені.

В Україні

  • Набув чинності закон про скасування обов'язкового застосування печаток для документів.
  • Уряд запропонував Верховній Раді в черговий раз підвищити акцизи на тютюн, алкоголь і пиво.
    Кабмін скасував підвищення ціни на газ для населення на 19 % з 1 жовтня, закладене у фінансовому плані Нафтогазу. Прийнято рішення про створення до кінця 2017 єдиного реєстру одержувачів субсидій на житлово-комунальні послуги, розпорядником якого буде Міністерство соціальної політики. Також заплановано завершити підготовку до монетизації субсидій на оплату комунальних послуг до початку опалювального сезону.
  • Міністр енергетики Насалик вважає, що українські теплові електростанції повністю відмовляться від використання антрациту протягом наступних півтора років.
  • Компанія "Антонов" не заперечує проти використання свого аеропорту в Гостомелі лоукостерами. Кабмін доручив підприємству підготувати обґрунтування для реалізації інвестиційного проекту. Деякі експерти вважають, що наявна інфраструктура не дозволяє використовувати аеропорт для обслуговування великої кількості рейсів, до того ж, необхідним буде будівництво терміналу й нових транспортних комунікацій для зв'язку аеропорту з Києвом.
  • Начальника поліції Донецької області Аброськіна призначено першим заступником начальника Національної поліції України.
  • Міністерство юстиції зареєструвало ще одну партію, яку очолила позафракційний депутат Савченко.
  • НБУ спростив порядок, умови купівлі та переказу валюти: для операцій іноземних інвесторів з ОВДП при конвертації депозитарних розписок, для інвестицій, що вкладаються та повертаються через один банк, а також для покупки валюти гарантами-резидентами для оплати боргу резидентів перед нерезидентами за зовнішньоекономічними договорами.
  • Нацбанк утримує офіційний курс гривні стабільним щодо основних валют: 25,94 ₴/$ (+0,01 грн), 29,92 ₴/€ (-0,04 грн), 4,38 ₴/10₽ (+0,01 грн). Незважаючи на настання періоду бюджетних платежів, надлишку валюти на ринку немає.

Війна

  • Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі залишається складною. Житлові квартали Мар'їнки та Зайцевого знов потрапили під обстріли бойовиків. У Луганській області біля Новотошківського внаслідок підриву на міні загинули 3 військовослужбовців, 3 – дістали поранень. Ще один військовий загинув від кулі снайпера в Мар'їнці.
  • На переговорах у Мінську учасники тристоронньої контактної групи засудили "конфронтаційні заяви" про "Малоросію" та заявили, що вони не відповідають основам мирного процесу. Крім того, було зазначено, що спостерігачі ОБСЄ стикаються з агресією на свою адресу [зі сторони бойовиків]. Представник України, заступник голови парламенту Геращенко, заявила, що бойовики вимагають обміняти кримінальних злочинців, які не пов'язані із війною на Донбасі, і підтвердили, що утримують зі списку, наданого українською стороною, лише 71 людину.

Україна й світ

  • Заступник міністра закордонних справ України Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що організація нічого не зробила проти окупації Криму, не змогла запобігти геноциду в Руанді та не реагує адекватно на конфлікти для попередження зростання насильства й порушень прав людини.
  • Спецпредставник ОБСЄ на переговорах в Мінську Сайдік повідомив, що телеконференцію лідерів Росії, України, Франції і Німеччини заплановано на 24 липня.
  • Окупаційна влада Криму планує звести фортифікаційні споруди на адміністративному кордоні Криму для захисту від можливого наступу українських військ.
  • Молдова видала Україні пособницю бойовиків "ЛНР".
  • У річницю вбивства журналіста Шеремета депутат Європарламенту Хармс вимагає від української влади виконати свої обіцянки, завершити розслідування та назвати винних.

Тренди

  • Міністр закордонних справ Росії Лавров вважає "абсурдною" вимогу ЄС про виконання РФ мінських домовленостей як головної умови нормалізації відносин. Він наполягає на повному виконання взятих на себе за мінськими домовленостями зобов'язань, перш за все, Україною.
    Міністр закордонних справ Німеччини Габріель назвав "нереалістичним" повне виконання РФ мінських домовленостей. Тому він наголошуї на поступовому скасуванні санкцій проти Росії, щоб вона у відповідь вплинула на підконтрольних їй сепаратистів, а США – на Україну "для досягнення врегулювання. Економіка Німеччини зазнає істотних втрат від введення санкцій, однак Україна так і не продемонструвала альтернативних варіантів урегулювання ситуації на Донбасі. Судячи з риторики Габріеля, він вважає війну на Донбасі внутрішньоукраїнським конфліктом.<
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment