July 17, 2017

16.07.2017: Винних у катастрофі MH17 судитимуть заочно

Винних у катастрофі MH17 судитимуть заочно
Винних у катастрофі MH17 судитимуть заочно

Головні події і теми доби 16.07.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Винних у катастрофі MH17 судитимуть заочно.
  • За Добкіна внесуть заставу однопартійці з Опозиційного блоку.

В Україні

  • Суд обере запобіжний захід депутатам Розенблату та Полякову у понеділок. Заарештований депутат Добкін заявив, що заставу за нього внесуть однопартійці з "Опозиційного блоку", а санкції швейцарської влади щодо нього припинено через "недостовірність інформації, що надана українською прокуратурою".

Війна

  • За офіційними даними, за попередню добу поранено українського військовослужбовця. У районі Маріуполя позиції українських військ обстріляно з важкої артилерії. Бойовики обстріляли із мінометів житлові квартали населеного пункту Золоте Луганської області, де має діяти режим демілітаризованої зони.
  • "Влада Донецької республіки" визнала, що захопила українського блогера Асєєва та звинувачує його у "шпигунстві на користь України".

Україна й світ

  • Міністр закордонних справ Австралії Бішоп заявила, що винних у катастрофі малазійського авіалайнера MH17 судитимуть заочно. Вона закликала владу Росії виконати резолюцію Ради безпеки ООН і співпрацювати з міжнародною слідчою групою. Малайзія сподівається, що слідчі назвуть підозрюваних до кінця року. "Прокуратура ДНР" "призупинила попереднє слідство" за фактом катастрофи авіалайнера. Рада безпеки Нідерландів повідомила, що Росія закрила свій повітряний простір для цивільної авіації у Ростовській області за добу до моменту здійснення теракту. Біля посольства Росії у Нідерландах відбулася акція протесту родичів загиблих у катастрофі, які вимагали від російського керівництва розкрити правду про трагедію. Група журналістів-розслідувачів Bellingcat стверджує, що зенітний комплекс "Бук-М1", з якого збито авіалайнер, був вивезений до Росії через Луганськ, що демонструє відео, на якому зафіксовано відсутність на ЗРК однієї ракети. Росія назвала факти, наведені в доповідях Bellingcat, "сфальсифікованими".

Тренди


  • Прем'єр-міністр Гройсман дав розгорнуте інтерв'ю телеканалу "112", в якому заявив, що не збирається йти у президенти. Він стверджує, що вибори мають відбутися у встановлені терміни за два роки. Гройсман вважає, що реформи в Україні мають робити українські фахівці, і уряд зловживав залученням "варягів".

No comments:

Post a Comment