July 09, 2017

08.07.2017: Меркель анонсувала телефонні перемовини "нормандської четвірки"

 Меркель анонсувала телефонні перемовини "нормандської четвірки"
 Меркель анонсувала телефонні перемовини "нормандської четвірки"

Головні події і теми доби 08.07.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Меркель анонсувала телефонні перемовини "нормандської четвірки".
  • Порошенко подав до парламенту законопроекти про зміну оподаткування громадських організацій.
  • У Києві вибухнув житловий будинок.

В Україні

  • Президент Порошенко вніс до Верховної Ради пакет законопроектів про скасування електронного декларування антикорупційних громадських організацій, а також внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів з питань оподаткування громадських організацій та їх контрагентів.
  • Колишній власник Приватбанку, олігарх Коломойський, назвав брехнею заяви чиновників НБУ й нового менеджменту банку про те, що колишні топ-менеджери банку покинули країну.
  • Радник міністра МВС Ківа заявив, що з'їзд Соціалістичної партії обрав його лідером. На сайті СПУ проведення з'їзду не анонсувалося.

Київ

  • У Києві в результаті вибуху житлового будинку загинули 2 людини, ще 6 – травмовано. Поліція розслідує справу про порушення вимог пожежної безпеки. Київська мерія обіцяє забезпечити постраждалих житлом.

Війна

  • За офіційними даними, у ході боїв за попередню добу поранено 2 військовослужбовців. Штаб антитерористичної операції повідомив про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню бойовиками.

Україна й світ

  • У рамкам саміту "Великої двадцяти" відбулася зустріч канцлера Німеччини Меркель, президентів Франції Макрона та Росії Путіна з питання врегулювання на Донбасі. За її підсумками лідери країн заявили про важливість імплементації припинення вогню, згідно із Мінськими домовленостями. Меркель наполягає на тому, що для вирішення конфлікту не існує інших варіантів, крім переговорів у "нормандському форматі", незважаючи на те, що жодних рішень так і не прийнято. Вона анонсувала проведення телефонних перемовин між лідерами України, Росії, Франції і Німеччини найближчим часом.
    Саміт G20 у Гамбурзі завершився підписанням спільних документів про єдину позицію країн з питань торгівлі. Зафіксовано вихід США із Паризької угоди з клімату, у той самий час всі інші країни підтвердили, що дотримуватимуть її.
    Країнами "двадцятки" прийнято підсумкову заяву про боротьбу з тероризмом.
    Президент США Трамп назвав зустріч із Путіним "приголомшливою". Путін звинуватив владу України в русофобії і заявив, що з Трампом у нього встановлено "особисті стосунки". У той самий час держсекретар Тіллерсон повідомив, що лідери США та РФ не домовлялися про наступну зустріч.
  • Держдепартамент США оголосив, що американська адміністрація не підтримуватиме та не виконуватиме договір про заборону ядерної зброї, прийнятий Генеральною Асамблеєю ООН.
  • Російський газовий монополіст Газпром повідомив, що рішення щодо взаємних позовів із Нафтогазом буде винесено Стокгольмським арбітражем не пізніше 30 листопада 2017 року.

Тренди

  • Корпорація ІСД повідомила про відновлення роботи Дніпровського металургійного комбінату в Кам'янському. Його очолив колишній директор Єнакіївського металургійного заводу, що був захоплений бойовиками та входив до складу концерну “Метінвест” олігарха Ахметова. Метінвест та ІСД заперечують продаж або передавання заводу Ахметову.
  • Керівник громадської організації "Центр протидії корупції" Шабунін назвав законопроекти, подані до Верховної Ради адміністрацією президента Порошенка, "неприйнятними". За словами Шабуніна, вони нададуть фіскальним органам повний контроль над діяльністю всіх неприбуткових організацій, а також експертів, спеціалістів і приватних підприємців, які залучаються ними для виконання статутних завдань. Ідеться про повне декларування всіх доходів на користь третіх осіб, чого не потрібується наразі навіть від чиновників.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment