June 13, 2017

12.06.2017: Мінсоцполітики планує запровадити єдину формулу розрахунку пенсій

Мінсоцполітики планує запровадити єдину формулу розрахунку пенсій

Головні події і теми доби 12.06.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Мінсоцполітики планує запровадити єдину формулу розрахунку пенсій.
  • На Донбасі загинув ще один військовослужбовець.
  • Для отримання біометричного паспорта переселенці мають надати додаткові документи.

В Україні

  • Міністерство соціальної політики має намір представити на Національній раді реформ єдину формулу розрахунку пенсій. Наразі пенсії для різних категорій працівників розраховують за 15 законодавчими актами. Міністр соціальної політики Рева вважає мінімальним прийнятним розміром пенсії в Україні наразі суму в 4000 грн.
  • Набув чинності закон "Про ринок електроенергії".
  • Нафтогаз планує різке зниження або навіть повне припинення транзиту російського газу українською газотранспортною системою, тому має намір зменшити обсяг інвестицій до неї, починаючи із 2018 року. Деякі експерти вважають, що після такого рішення забезпечити належний технічний стан і безаварійну роботу системи буде проблематично.
  • Генеральна прокуратура повідомила про підозру в незаконній приватизації державного майна колишньому міністру агрополітики Присяжнюку з уряду Азарова та кільком іншим чиновникам міністерства.
  • Прес-служба НАБУ стверджує, що більшість розслідуваних справ проти корупціонерів високого рангу штучно затягуються й не розглядаються судами.
  • Ощадбанк подав до суду позов на суму 1,1 млрд грн на компанію "Укртелеком", що належить олігарху Ахметову, через її незаконну приватизацію.
  • Гривня продовжує зміцнюватися під впливом перевищення пропозиції валюти над попитом: 26,07 ₴/$ (-0,05 грн), 29,25 ₴/€ (+0,06 грн), 4,57 ₴/10₽ (-0, 01 грн). НБУ купив на аукціоні в комерційних банків $49,9 млн і таким чином не дав гривні ще сильніше зміцнити позиції.

Війна

  • Унаслідок обстрілів на Донбасі, за офіційними даними, минулої доби загинув ще один український військовослужбовець, 5 – дістали поранень. Бойовики ОРДЛО обстріляли із різних видів озброєнь житлові квартали Авдіївки, Кам'янки, Мар'їнки, Чермалика та Зайцевого. За попередніми даними, втрат серед цивільного населення немає.
  • У Донецькій області не слабшає проблема водопостачання після припинення роботи насосної станції унаслідок обстрілів бойовиками. Облдержадміністрація повідомила про готовність оголосити надзвичайну екологічну ситуацію через відсутність води у більшості південних і східних районів області.

Україна й світ

  • Відповідно до постанови Кабміну, тимчасові переселенці для оформлення біометричних паспортів зобов'язані надати й інші документи, що ідентифікують особу (старий закордонний паспорт, свідоцтво про народження, військовий квиток тощо), оскільки державні органи не в змозі здійснити перевірку за формою №1 через втрату документів унаслідок військових дій.
  • Представник ЄС в Україні Мінгареллі висловив задоволення введенням "безвізового режиму", якій дозволить побачити Європу великій кількості українських громадян. Він заявив, що українці несуть для ЄС "можливості та надії", а не загрозу.
  • Остаточне набуття чинності Угоди про асоціацію з ЄС заплановано на вересень 2017 року.
  • Міністр закордонних справ Клімкін заявив, що ввести візовий режим з РФ можна було б уже давно, якби не проблема громадян окупованого Криму, більшість з яких мають по два паспорти.

Тренди

  • За оцінками видання "Економічна правда", бізнес президента Порошенка та його бізнес-партнерів із моменту його вступу на посаду активно розвивається, вартість активів істотно зросла. Порошенко не збирався та не збирається відмовлятися від доходів від бізнесу, що є прямим конфліктом інтересів. Крім того, більшість підприємств, що належать йому, "оптимізовано" задля зменшення або повного скасування оподаткування.
  • Мер Львова Садовий звернувся до уряду із проханням оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації. Сміття вивозять зі Львова машинами та незаконно скидають усією територією України. Очевидно, що міська влада не в змозі самостійно розв'язати проблему, а президент Порошенко та його оточення намагаються за допомогою "сміттєвого тиску" значно знизити передвиборний рейтинг Садового та очолюваної ним партії "Об'єднання Самопоміч". Такі дії влади дозволяють дійти висновку про тиху, але інтенсивну підготовку до позачергових виборів.
  • Депутат Найєм повідомив, що, незважаючи на обіцянки президента Порошенка подати до парламенту пакет законопроектів про окуповані території і відновлення територіальної цілісності країни, жодне із відомств, включаючи РНБО та Кабмін, не займається їхньою розробкою.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment