June 26, 2017

25.05.2017: Порошенко розповів про підсумки візиту до США

Порошенко розповів про підсумки візиту до США
Порошенко розповів про підсумки візиту до США

Головні події і теми доби 25.05.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Порошенко розповів про підсумки візиту до США.
  • На Донбасі знешкоджено ДРГ, якою командував громадянин РФ.

В Україні

  • Президент Порошенко розповів про свою міжнародну діяльність журналістам телеканалів Інтер, Україна та ICTV.
  • Депутата Савченко закидали яйцями на мітингу в Миколаєві після того, як вона образила учасника бойових дій.
  • Колишня міністр юстиції Лукаш заявила, що заставу за головного редактора strana.ua Гужву внесуть уже в понеділок.

Війна

  • Після оголошення "хлібного перемир'я" кількість обстрілів бойовиками позицій українських військ дещо зменшилася, однак провокації не припиняються. За офіційними даними, ще один військовослужбовець поранений за минулу добу внаслідок обстрілу. Українські представники "Спільного центру з контролю та координації" заявляють про підготовку бойовиками провокацій з метою зриву режиму припинення вогню.
  • У зоні військових дій знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу бойовиків, двох з яких – знищено. Один із захоплених диверсантів виявився громадянином Росії.
  • У Донецьку через відсутність дизельного пального та неможливість вивезення продукції зупинився електрометалургійний завод, що належить російському концерну "Мечел", який в березні був захоплений бойовиками й переданий під "зовнішнє управління".

Україна й світ

  • Президент Порошенко анонсував візит до України в липні генерального секретаря НАТО Столтенберга, держсекретаря США Тіллерсона та генерального секретаря ООН Гутерріша. Він також повідомив про проведення в липні в Києві самміту Україна–ЄС за участі керівництва Євросоюзу.
  • Папа Римський Франциск у традиційній недільній молитві закликав до миру для України.
  • Держприкордонслужба повідомила, що за 2 тижні дії "безвізового режиму" до ЄС не допущено всього 33 українських громадян.

Тренди

  • Президент Порошенко в інтерв'ю журналістам трьох телеканалів як досягнення свого візиту до США назвав підтвердження підтримки американською адміністрацією "курсу реформ" і заплановані до Києва візити віце-президента США Тіллерсона й міністра енергетики Перрі. У ході візиту не було підписано жодного міждержавного документу або угоди. Порошенко лише повідомив про обіцянки американської адміністрації надати летальну оборонну зброю "найближчим часом".
  • Глава Верховної Ради Парубій заявив, що робоча група завершить роботу над текстом законопроекту про "реінтеграціїю" ОРДЛО у "найближчі тижні". Громадські активісти вимагають оголосити його основні положення. Деякі експерти й депутати вважають, що влада цим законом спробує закріпити втрату території Донбасу.
    Українські правозахисні організації звернулися до президента Порошенка із заявою про неприпустимість дискримінації українських громадян – жителів Криму й Донбасу, що буде закріплено законом про спецперевірки переселенців, на прийнятті якого наполягає секретар РНБО Турчинов. Правозахисники вимагають оприлюднення тексту законопроекту та проведення його відкритого громадського обговорення.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment