May 08, 2017

07.05.2017: У Києві відкрився пісенний конкурс Євробачення

У Києві відкрився пісенний конкурс Євробачення
У Києві відкрився пісенний конкурс Євробачення

Головні події і теми доби 07.05.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Києві відкрився пісенний конкурс Євробачення.
  • Із 8 травня складна побутова техніка має продаватися тільки із видачею касового чека.
  • Реструктуризацію боргів Приватбанку довірять Ротшильдам і Ennst & Young.

В Україні

  • У Києві відкрився пісенний конкурс Євробачення. Поліція повідомила, що церемонія відкриття відбулася без порушень. Громадський порядок охороняють понад 10 тис. поліцейських.
  • Президент Порошенко підписав законопроект про дерегуляцію діяльності забудовників. Міністерство регіонального розвитку стверджує, що закон дозволить Україні піднятися у рейтингу легкості ведення бізнесу на кілька позицій.
  • Набув чинності закон про електронні квитки у громадському транспорті.
  • Приватбанк має намір підписати договір із міжнародним консорціумом у складі фінансової компанії Rothschild & Co, Ernst & Young і Finpoint про реструктуризацію кредитів колишніх власників банку.

Війна

  • Напруженість на Донбасі зростає із кожним днем, бойовики все частіше використовують важку артилерію та РСЗО. Унаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури у населених пунктах Донецької і Луганської областей. Офіційна інформація про втрати українських військ відсутня.
  • Спостерігачі ОБСЄ скаржаться на обшуки та сексуальні домагання з боку бойовиків. Заступник глави місії Хуг заявив, що патрулювання території здійснюється в обмеженому режимі.

Україна й світ

  • Лідер руху "Вперед" Макрон із великою перевагою переміг на президентських виборах у Франції. Глава праворадикальної партії "Національний фронт" Ле Пен отримала лише близько третини голосів. Партія "Вперед" разом із союзниками має всі шанси перемогти й на парламентських виборах, які відбудуться 11 червня.
  • Росія приступила до будівництва газоводу "Турецький потік", яке планує завершити до 2019 року.

Тренди

  • Із 8 травня в Україні при продажу складної побутової техніки продавці зобов'язані видавати чек із використанням офіційно зареєстрованого касового апарату. Практично вся подібна техніка імпортується, і, за різними оцінками, "сірий" імпорт становить не менше третини від усього обсягу як в грошовому, так і в натуральному вираженні. Введення касових апаратів для приватних підприємців помітно збільшить податкове та фінансове навантаження, а також вимагатиме додаткового бухгалтера. До того ж, компанії, які здійснюють продаж і обслуговування таких пристроїв, безпосередньо пов'язані з особами із Дерфіскальної служби та іншими чиновниками. Тому думка учасників ринку є однозначною – закон спричинить суттєве підвищення цін на побутову техніку, вартість якої в Україні й так набагато дорожча, ніж у сусідній Польщі. Підвищення цін не призведе до значного зростання надходжень до бюджету, оскільки велику частину різниці буде перерозподілено між учасниками корупційного ланцюжка.

No comments:

Post a Comment