May 29, 2017

28.05.2017: Унаслідок обстрілів Красногорівки поранено 8 жителів

Унаслідок обстрілів Красногорівки поранено 8 жителів
Унаслідок обстрілів Красногорівки поранено 8 жителів

Головні події і теми доби 28.05.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Унаслідок обстрілів Красногорівки поранено 8 жителів.
  • Генпрокуратура подасть апеляцію на рішення судів, які відпустили під заставу затриманих податківців.

В Україні

  • Генпрокуратура має намір у понеділок оскаржити рішення судів, які відпустили під заставу та особисті зобов'язання чиновників колишнього Міністерства доходів і зборів, затриманих у ході рейду в четвер.

Київ

  • На озері Тельбін установлено ​​систему аерації для очищення води у вигляді фонтанів.

Війна

  • Унаслідок обстрілів у неділю в Красногорівці поранено 8 місцевих жителів, пошкоджено громадські та житлові будівлі. Поліція кваліфікувала обстріли міста із танків і реактивних систем залпового вогню "Град" як теракт. Донецька обласна військово-цивільна адміністрація повідомила, що водопостачання в місті вже відновлено, вулиці патрулюють спецпідрозділу поліції.
За офіційними даними, за попередню добу поранено й травмовано 7 військовослужбовців.

Україна та світ

  • Глава Парламентської Асамблеї НАТО Аллі вважає, що агресивні дії РФ у Молдові, Грузії та Україні становлять небезпеку для всього світового співтовариства. Аллі зазначив, що НАТО підтримує Грузію в евроатлантічексіх прагненнях і розвитку демократії.
  • Після провальних результатів саміту "Великої сімки" в Італії, канцлер Німеччини Меркель заявила, що Європа не може більше покладатися на своїх союзників [США] і закликала Європу об'єднатися.
  • Посол Китаю в Україні заявив, що його країна готова почати в будь-який час переговори про запровадження взаємного безвізового режиму та зони вільної торгівлі й чекає на рішення української влади із цього питання. Він повідомив, що переговори з цих напрямків поки не ведуться.

Тренди


  • Глава ради НБУ Гаврилишин запропонував прив'язати валютну корзину до євро, а не до долара через рост обсягів розрахунків з ЄС. У цьому випадку курс долара перераховуватиметься на основі валютної пари гривня-євро.
  • Глава департаменту спецрозслідувань Горбатюк заявив, що головний військовий прокурор Матіос чинить спротив слідству у справі вбивств на Майдані та перешкоджає розслідуванню у військовій сфері. Рапорти Горбатюка про бездіяльність Матіоса до генпрокурора Луценка залишаються без відповіді.

No comments:

Post a Comment