May 07, 2017

06.05.2017: В Україні перед 9 травня посилено заходи безпекі

В Україні перед 9 травня посилено заходи безпекі
В Україні перед 9 травня посилено заходи безпекі

Головні події і теми доби 06.05.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Києві, на півдні та сході країни перед 9 травня посилено заходи безпеки.
  • Порошенко підписав угоду про держгарантії під кредит ЄБРР.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди з ЄБРР щодо надання кредиту на розвиток міського транспорту під держгарантії.
  • Заступник генпрокурора Єнін стверджує, що "сім'я" колишнього президента Януковича за 2,5 року вкрала із бюджету близько $40 млрд. Оболонський районний суд, що розглядає справу, опублікував на своєму сайті повістку із запрошенням Януковича на засідання 19 травня.
  • Міністр внутрішніх справ Аваков попередив, що до осіб, які вживатимуть антиукраїнську символіку та висловлювання у ході заходів, присвячених 9 травня, буде застосовано жорсткі заходи впливу. За його словами, у Києві, на півдні та сході України плануються провокації, у зв'язку із чим посилено заходи безпеки на Донбасі. Ситуація в Одесі також неспокійна – у дворі волонтерського центру Самооборони міста здійснено підрив гранати.

Київ

  • Мер Кличко відкрив на реконструйованій Поштовій площі скульптурну композицію на честь засновників Києва.
  • Унаслідок сильної пожежі у Лук'янівському СІЗО ніхто не постраждав.

Війна

  • Згідно з офіційними даними, за попередню добу у ході бойових дій поранено 5 військовиків. Під час обстрілу дістав поранення житель села Зайцеве.
  • Донецька обласна військово-цивільна адміністрація оголосила про відновлення електропостачання Донецької фільтрувальної станції, яка подає воду до Авдіївки, Ясинуватої, Донецька та прилеглих населених пунктів. Міністерство у справах тимчасово окупованих територій планує запустити резервну лінію електропостачання Авдіївки до 9 травня.
  • Помічник глави СБУ Тандіт повідомив, що у "заручниках" у бойовиків перебувають 128 українських громадян. Правозахисна організація Human Rights Watch вимагає від "ДНР" негайного звільнення вченого-релігієзнавця Козловського, що "засуджений" "військовим трибуналом ДНР" на 2,5 роки.

Україна й світ

  • Канцлер Німеччини Меркель виступає за "подвійну" стратегію НАТО щодо Росії. Меркель вважає, що необхідно зміцнювати захист країн східного флангу Альянсу, не перериваючи при цьому переговорного процесу з РФ.
  • За перший місяць дії "безвізового режиму" зі 11,7 тис. громадян Грузії, які планували поїздки до країн ЄС, відмову в перетині кордону отримало лише 26 осіб.

Тренди


  • СБУ повідомила про виявлену в Києві схованку із протитанковими гранатометами та боєприпасами до них, які "могли бути застосовані 8-9 травня". Про затримання осіб, причетних до закладання зброї, не повідомляється. У випадку виявлення складу зброї інформація про це мала бути строго засекречена, а в місці закладки виставлено ​​засідку для затримання осіб, які готувалися здійснити диверсію. При появі відомостей у ЗМІ зловмисники мають можливість планувати інші теракти. Дії СБУ виглядають звичайним піаром, що завдає шкоди інвестиційній і туристичній привабливості Києва та спрямований на залякування громадян і дестабілізацію ситуації.

No comments:

Post a Comment