April 23, 2017

22.04.2017: Мартиненка та Перелому взяли на поруки депутати "Народного фронту"

Мартиненка та Перелому взяли на поруки депутати "Народного фронту"
Мартиненка та Перелому взяли на поруки депутати "Народного фронту"

Головні події і теми доби 22.04.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Мартиненка та Перелому взяли на поруки депутати "Народного фронту".
  • На Донбасі загинув ще один військовослужбовець.
  • Україна змушена відбирати газ із ПСГ через похолодання.

В Україні

  • Суд відпустив на час проведення розслідування колишнього депутата Мартиненка під поручительство 18 депутатів від Народного фронту, міністра спорту Жадана та заступника голови Центральної виборчої комісії Магери. Депутат Ємець заявив про готовність скласти мандат у разі втечі Мартиненка. Прес-служба НАБУ стверджує, що Мартиненко збирався сховатися від слідства, тому Спеціальна антикорупційна прокуратура має намір оскаржити рішення суду. Разом із Мартиненком на поруки випущено ще одного фігуранта антикорупційного розслідування – заступника голови Нафтогазу Перелому.
  • Україна була змушена почати відбирання газу із підземних сховищ через різке похолодання. Заморозки та снігопади можуть негативно вплинути на врожай нинішнього року.

Війна

  • Армія продовжує зазнавати втрат під час "перемир'я". У ході бойових дій за попередню добу, за офіційними даними штабу антитерористичної операції, загинув військовослужбовець, ще трьох – поранено. Лінію електропередач, яка живить Авдіївку, знову перебито внаслідок обстрілів. Відновлення електропостачання в місті неможливо без узгодження із бойовиками. У Мар'їнці під час обстрілу поранено місцевого жителя.
  • ЮНІСЕФ передав підприємству "Вода Донбасу" гуманітарну допомогу у вигляді труб, насосів та обладнання для ремонту трубопроводів.

Україна й світ

  • Російська влада оголосила, що не збирається переглядати рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу, що був визнаний "екстремістською організацією". Скасування такого рішення передбачене постановою Міжнародного суду ООН у Гаазі за позовом України до Росії про порушення Конвенції щодо недопущення расової дискримінації.

Тренди

  • Уряд має намір почати земельну реформу за будь-яку ціну. Одним із варіантів, що запропонований міністром агрополітики Кутовим, стала пропозиція про продаж права оренди землі (емфітевзис). Міністр заявив, що парламент навряд чи проголосує за введення повноцінного продажу землі, тому вважає емфітевзис компромісним варіантом. Така форма взаємовідносин дозволяє використовувати право оренди як заставу та фактично виключає право власника впливати на долю своєї землі, зданої в оренду. Багато експертів вважають, що такий закон може остаточно закріпити "тіньову приватизацію" землі та закрити дрібним фермерам доступ до земельних ресурсів.
  • Ціна електроенергії у березні виросла ще майже на 30 %. Порівняно із попереднім роком вона подорожчала на 64 %. Згідно із даними Держстату, за рік комунальні платежі збільшилися майже на 50 %. Ці цифри помітно нижчі від реального підвищення цін на газ, опалення та водопостачання, яке відбулося за останній рік.<
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment