April 17, 2017

16.04.2017: Папа Римський у пасхальній проповіді закликав до згоди в Україні

Папа Римський у пасхальній проповіді закликав до згоди в Україні
Папа Римський у пасхальній проповіді закликав до згоди в Україні

Головні події і теми доби 16.04.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Папа Римський у пасхальній проповіді закликав до згоди в Україні.
  • Міністерство агрополітики готує законопроекти про продаж землі.
  • Туреччина на референдумі обрала президентську форму правління.

В Україні

  • Міністр аграрної політики Кутовий заявив, що для функціонування ринку земель сільгосппризначення вже підготовлено ​​інфраструктуру та вдосконалено земельний кадастр. Одночасно "з експертним співтовариством" ведеться робота над відповідними законопроектами. Продаж земель сільгосппризначення прописано у меморандумі про співпрацю України та МВФ. Відповідно до документа, мораторій на продаж землі має бути скасований до кінця 2017 року.
  • Про рівень інфляції в Україні може свідчити 35 %-е зростання вартості паски, порівняно із 2016 роком.
  • Національна поліція повідомила, що великодня ніч пройшла без серйозних порушень громадського порядку.

Війна

  • Незважаючи на велике церковне свято, бойові дії на Донбасі не припиняються. Бойовики обстрілюють позиції українських військ усією лінією фронту. За попередню добу, за офіційними даними, 2 військовослужбовців дістали поранень.

Україна й світ

  • За попередніми результатами референдуму у Туреччині, президенту Ердогану вдалося продавити перехід від парламентської форми правління до президентської. Він оголосив про перемогу, не чекаючи результатів, і негайно заявив про введення смертної кари. Опозиція вимагає перерахунку голосів, у Стамбулі відбуваються масові маніфестації. На думку міжнародних експертів, Ердоган свідомо приніс у жертву перспективу євроінтеграції країни для отримання особистої необмеженої влади. Німецькі політики вже вимагають припинити будь-які переговори із Туреччиною щодо вступу до ЄС.
  • Радник президента США Макмастер вважає, що вже настав час жорстких переговорів з Росією щодо її підтримки режиму сирійського президента Асада.
  • Папа Римський Франциск у великодній проповіді закликав знайти порозуміння в Україні та інших країнах, що охоплені конфліктами.

Тренди


  • Влада намагається впливати на опозиційних політиків у різні способи. Після "сміттєвого скандалу" з мером Львова Садовим – головою партії "Самопоміч", наступним фактом стало позбавлення посвідки на проживання брата лідера партії "Рух нових сил" Саакашвілі, який оголосив про об'єднання політичних сил – противників "влади злодіїв і бариг". Саакашвілі заявив, що такі дії влади свідчать про правильність обраного партією курсу.

No comments:

Post a Comment