April 09, 2017

08.04.2017: Міграційна служба відкрила онлайн-сервіс перевірки загублених паспортів

Міграційна служба відкрила онлайн-сервіс перевірки загублених паспортів
Міграційна служба відкрила сервіс перевірки загублених паспортів

Головні події і теми доби 08.04.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Міграційна служба відкрила онлайн-сервіс перевірки загублених паспортів.
  • Порошенко затвердив програму співпраці Україна-НАТО на 2017 рік.
  • "Національний корпус" заблокував проведення російського "тотального диктанту" в Києві.

В Україні

  • Президент Порошенко затвердив програму співпраці України з НАТО на 2017 рік.
  • Державна міграційна служба відкрила онлайн-сервіс перевірки за базою викрадених і втрачених паспортів.
  • У Сумах Приватбанк запустив систему електронної оплати проїзду за допомогою сканування QR-кодів.
  • У Києві активісти партії "Національний корпус" заблокували будівлю Російського центру науки та культури ("Россотрудничества"), що спричинило скасування призначеного на цей день "тотального диктанту" з російської мови.

Війна

  • Згідно з офіційними даними штабу антитерористичної операції, за попередню добу поранено 4 військовослужбовців. Бойовики не дотримують режиму припинення вогню. Важким обстрілам та атакам піддаються позиції українських військ і населені пункти в околицях Маріуполя, зіткнення відбуваються всією лінією фронту у Донецькій і Луганській областях.
  • Компанія олігарха Ахметова "Укртелеком" заявила про припинення надання послуг на "непідконтрольній" території Луганської області. У Донецькій області надання послуг припинено з 1 березня. Місцевий зв'язок працює, однак шлюз для дзвінків та Інтернет-трафіку до України закрито. Серед мобільних операторів на окупованій території продовжує роботу тільки МТС. На обладнанні, що захоплено у компанії Київстар, бойовики запустили мобільний зв'язок власних операторів –  "Фенікс" і "Лугаком".
  • Міжнародний комітет Червоного Хреста відправив до "ДНР" 7 вантажівок із гуманітарною допомогою –  12 т продуктових наборів і 9,2 т медикаментів.
  • За даними ЮНІСЕФ понад 200 тис. дітей на Донбасі потребують термінової психосоціальної допомоги.

Україна й світ

  • Ситуація навколо Сирії після американського ракетного удару по авіабазі урядових ВПС залишається напруженою. Експерти підозрюють, що на базі зберігали хімічну зброю, використану при авіанальоті на міста, контрольовані повстанцями. Президент США Трамп повідомив Конгрес, що не виключає "за необхідності" нових ударів по базах військ президента Сирії Асада. З приводу знищення сирійської авіабази відбулися переговори глави МЗС Росії Лаврова та держсекретаря США Тіллерсона.
    Міністр закордонних справ Туреччини Чавушоглу наполягає за передавання влади у Сирії тимчасовому уряду. Він повідомив, що Туреччина готова зробити внесок у відновлення Сирії після закінчення конфлікту.
  • Експерти Світового банку радять Україні для якнайшвидшого відновлення економіки провести пенсійну, земельну, медичну та антикорупційну реформи. На початку квітня Всесвітній банк опублікував дані про зростання української економіки в 2016 році на 2,6 %, що, на думку експертів банку, багато в чому зумовлено рекордним урожаєм. З урахуванням блокади ОРДЛО, банк прогнозує 2017 року лише незначне зростання економіки країни у межах 2 %.
  • Поліція Стокгольма повідомила, що в ході теракту, скоєного громадянином Узбекистану, жертв і постраждалих серед іноземних громадян немає.

Тренди


  • Через ракетний удар США по сирійській авіабазі міжнародна обстановка різко змінилася, що дає Україні шанс підвищити своє значення як військового партнера США, що протистоїть Росії. Керівництво РФ усвідомило, що період президентства Обами беззастережно завершився, новий президент Трамп готовий у разі порушення норм міжнародного права застосовувати зброю, не вагаючись. У зв'язку з цим Україні варто бути готовою до провокацій, наприклад, "у відповідь на теракт у метро Санкт-Петербурга". Це підтверджує заява депутата Держдуми РФ Проханова, який запропонував завдати ракетного удару по Україні, де "українські війська безперервно вбивають наших людей" у відповідь на американський удар по Сирії.

No comments:

Post a Comment