February 11, 2017

10.02.2017: НАЗК затвердило порядок перевірки електронних декларацій

НАЗК затвердило порядок перевірки електронних декларацій
НАЗК затвердило порядок перевірки електронних декларацій

Головні події і теми доби 10.02.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • НАЗК, нарешті, затвердило порядок перевірки електронних декларацій.
  • Глава ЄК Юнкер обіцяє "безвіз" для українців до літа.
  • Українці й турки зможуть їздити один до одного за внутрішніми паспортами.

В Україні

  • Національне агентство із запобігання корупції, нарешті, затвердило порядок перевірки електронних декларацій, розроблений робочою групою за участі співробітників Міністерства юстиції.
  • НБУ готовий сприяти проведенню НАБУ слідчих дій щодо заступника голови регулятора Рожкової, на яку в мережі Інтернет поширено компромат про зловживання при рефінансуванні та ліквідації банків.
  • Фонд гарантування вкладів просить НБУ реструктуризувати заборгованість за кредитами, взятими під виплату вкладникам збанкрутілих банків.
  • Валютна інтервенція НБУ у розмірі $ 26,9 млн врятувала гривню від різкого падіння. Офіційний курс встановлено на рівні 27,21 ₴/$ (+0,18 грн), 28,92 ₴/€ (+0,02 грн), 4,63 ₴/10₽ (+0,04 грн). Попит на валюту значно перевищував пропозицію, обсяг торгів був у півтора рази більшим, ніж у попередні дні.

Київ

  • Комісія Київради підтримала перейменування станції метро "Петрівка" на "Почайну" за назвою річки, що протікає поряд.
  • Київрада схвалила виділення 165 млн грн на проведення Євробачення.

Війна

  • Згідно з офіційними даними, за попередню добу втрат серед особового складу Збройних сил немає. Українські позиції піддаються обстрілам бойовиків усією лінією фронту. Красногорівку було обстріляно із РСЗВ "Град" і танків.
  • Міністр закордонних справ Литви Лінкявічус після відвідування Авдіївки наголосив на необхідності подовження санкцій проти Росії, яка порушує мінські домовленості.

Україна й світ

  • Глава Єврокомісії Юнкер стверджує, що "безвізовий режим" буде надано Україні до літа.
  • Єврокомісія підтвердила, що найближчим часом Україна отримає ще один транш фінансової допомоги ЄС у розмірі €600 млн.
  • Україна та Росія підтвердили свою участь у зустрічі на рівні міністрів закордонних справ "нормандської четвірки". Зустріч відбудеться в Бонні наступного тижня під час проведення саміту G20. За словами президента Порошенка, глава МЗС Клімкін захищатиме позицію про неможливість проведення на Донбасі виборів без виведення з цієї території російських військ, на чому, строго відповідно до порядку виконання мінських домовленостей, наполягають інші сторони переговорів.
  • Російський бомбардувальник "помилково" завдав удару по позиціях турецьких військ у Сирії. Турецький Генштаб стверджує, що дані про розташування підрозділів були передані російській стороні заздалегідь.
  • Україна й Туреччина підготували угоду про взаємні поїздки громадян за внутрішніми паспортами.

Тренди

  • Учасники блокади ОРДЛО на станції Фенольна перекрили ще одну залізничну гілку з окупованої території – Ясинувата–Костянтинівка. На Луганську ТЕС у Щасті вугілля з окупованої території доставляють через залізничний міст у Станиці Луганській.
    Львівська міськрада закликала уряд припинити торгівлю з донбаськими "республіками".
    Експерти та учасники ринку зазначають, що повної товарної блокади регіону можна домогтися лише в разі заборони експорту до Росії. Українські товари, здебільшого, вивозять через Харків до Бєлгородської і Воронезької областей, після чого вони через неконтрольовану ділянку кордону потрапляють до ОРДЛО. Однак припинення прямих поставок через лінію фронту помітно ускладнить ситуацію у самопроголошених "республіках".
  • Чиновники уряду та НБУ говорять про позбавлення державних гарантій вкладникам Ощадбанку як про доконаний факт. За їх словами, це станеться 2018 року, коли банк вступить до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Мабуть, практика використання найбільшого державного банку як гаманця уряду привела його фінанси до такого стану, що держава не в змозі забезпечити стовідсоткову гарантію всім вкладникам без обвалення фінансової системи. Чи призведе це до відтоку депозитів з Ощадбанку, покаже найближчий час.
  • Проект постанови №6076 про відставку прем'єр-міністра Гройсмана, зареєстрований депутатами від фракції "Батьківщина", зник із сайту парламенту. Замість нього під тим самим номером з'явився інший проект на іншу тему. "Батьківщина" зажадала пояснень від керівництва Верховної Ради. Це не перший випадок прямого втручання керівництва парламенту до роботи електронної системи. Крім того, незважаючи на вимоги громадськості та обіцянки влади, у залі Верховної Ради так і не введено в дію нову систему ідентифікації, що перешкоджає депутатам голосувати за інших ( "кнопкодавство").
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment