December 26, 2016

25.11.2016: У Києві горів речовий ринок

У Києві горів речовий ринок
У Києві горів речовий ринок

Головні події і теми доби 25.11.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Києві горів речовий ринок.
  • Бойовики масово порушують перемир'я на Донбасі.
  • Прем'єр-міністр Ізраїлю після голосування в ООН викликав "на килим" посла України.

В Україні

  • В Україні відбулися повторні місцеві вибори у 6 областях.

Київ

  • У Києві під час масштабної пожежі торгових рядів поруч із метро "Лісова" загинула жінка. Деякі політики та експерти вважають пожежу підпалом і ставлять її в один ряд із розгромами МАФів у різних районах столиці поблизу станцій метро.

Війна

  • За офіційними даними штабу АТО, у ході обстрілів під Авдіївкою поранено військовослужбовця. Уперше за тиждень у районі Світлодарська армія не зазнала втрат. Незважаючи на оголошене перемир'я, бойовики продовжують обстріли позицій українських військ в околицях Маріуполя, Донецька, Горлівки та Світлодарська зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів. У Луганській області населені пункти обстріляно з РСЗВ "Град" і самохідних артилерійських установок.
  • Бойовики повернули тіла двох військових, загиблих у ході боїв під Світлодарськом. Глава СБУ Грицак підтвердив, що Україна готується передати "республікам" 15 осіб, засуджених судами, як жест доброї волі, щоб розблокувати процес обміну полоненими.

Україна й світ

  • Папа Римський Франциск у різдвяній проповіді закликав сторони конфлікту на Донбасі до виконання взятих зобов'язань заради миру.
  • У катастрофі військово-транспортного літака РФ над Чорним морем загинули 93 людини. Серед них були 9 журналістів пропагандистських російських видань і військовий хор ім. Александрова, що летіли до Сирії для привітання російських військових, які беруть участь в агресії.

Тренди


  • Посол Украины в ООН Ельченко объяснил, что голосовал за резолюцию против строительства израильских поселений на палестинской территории на западном берегу реки Иордан в связи с тем, что это противоречат международному праву, как и оккупация Крыма Россией. МИД выступает за проведение прямых переговоров между Израилем и Палестиной. Премьер-министр Израиля Нетаньяху вызвал послов 9 стран, проголосовавших за резолюцию, в том числе, посла Украины, и распорядился прекратить финансирование некоторых структур ООН. Пресс-служба премьер-министра Гройсмана подтвердила, что его визит в Израиль перенесен на неопределенный срок. Глава МВД Аваков заявил, что вопрос о голосовании украинской делегации в Совете Безопасности нужно рассмотреть на заседании Кабмина.

No comments:

Post a Comment