December 05, 2016

04.12.2016: Під Києвом у перестрілці загинули 5 співробітників МВС

Під Києвом у перестрілці загинули 5 співробітників МВС
Під Києвом у перестрілці загинули 5 співробітників МВС

Головні події і теми дня 04.12.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Під Києвом у перестрілці загинули 5 співробітників МВС.
  • Штайнмайєр оголосив про запланований масштабний обмін полоненими на Донбасі.

В Україні

  • У селі Княжичі під Києвом під час перестрілки "у зв'язку із затриманням злочинного угруповання" загинули 5 співробітників різних підрозділів МВС. Президент Порошенко провів оперативну нараду з працівниками силових відомств і закликав "не влаштовувати розбірок" і не дестабілізувати ситуацію в країні. Розслідування доручено вести Генеральній прокуратурі.
  • Учасники Автомайдану провели акцію під заміським будинком міністра внутрішніх справ Авакова з вимогою його відставки і призначення на посаду "зовнішнього професіонала".
  • Начальник генштабу Муженко стверджує, що загроза наступу російських військ є не тільки з Донбасу, але і з півночі і з Криму.

Війна

  • На фронті на Донбасі - відносне затишшя, кількість обстрілів бойовиків зменшилася. Штаб антитерористичної операції повідомив про поранення військовослужбовця під Авдіївкою.

Україна й світ

  • За твердженням міністра закордонних справ Німеччини Штайнмайєра, на Донбасі до різдва відбудеться масштабний обмін полоненими. При цьому відчутних зрушень у реалізації мінських домовленостей він не бачить. Приводом для зняття санкцій із Росії може стати тільки прогрес у виконанні нею домовленостей.
  • Організатор конкурсу "Євробачення", Європейський мовний союз ЕBU, спростував інформацію про можливе перенесення місця проведення конкурсу з Києва в Москву.
  • В Італії на референдумі щодо конституційної реформи виборці проголосували проти змін, запропонованих урядом. Ініціатор референдуму прем'єр-міністр Ренці оголосив про свою відставку.
  • На президентських виборах в Австрії проросійський кандидат від праворадикальної партії Гофер визнав свою поразку. Президентом стане колишній лідер партії "зелених" ван дер Беллен.
  • Речник МЗС України Беца спростувала існування таємних документів у складі мінських домовленостей, про які заявив заступник глави моніторингової місії ОБСЄ Хуг.

Тренди

  • Перестрілка правоохоронців під Києвом сколихнула соцмережі. Більшість коментаторів уважають, що озвучена помічником міністра внутрішніх справ депутатом Геращенком версія про відсутність взаємодії між спецпідрозділами МВС під час затримання банди грабіжників не витримує критики. Експерти звернули увагу, що загиблі належали до різних підрозділами і були розстріляні в машині. Експерти не виключають участі правоохоронців у грабунках.
    Ситуація вигідна президентові Порошенку, який шукає приводів для відсторонення міністра Авакова й отримання контролю над останнім силовим відомством поза його сфери впливу. Аваков заявив, що не збирається йти у відставку.
  • У межах підписаної з Україною угоди, Ізраїль готовий видати 20 тисяч робочих віз для будівельників і обробників. Набір працівників і проходження іспиту на отримання візи буде проводитися на базі державних центрів зайнятості.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment