November 24, 2016

23.11.2016: Зустріч контактної групи в Мінську знову завершилася безрезультатно

Зустріч контактної групи в Мінську знову завершилася безрезультатно
Зустріч контактної групи в Мінську знову завершилася безрезультатно

Головні події і теми дня 23.11.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Зустріч контактної групи в Мінську знову завершилася безрезультатно.
  • В.о. глави департаменту люстрації Мін'юсту призначена 23-річна Калинчук.
  • Кабмін скасував понад 300 застарілих нормативних актів.

В Україні

  • Кабінет міністрів затвердив підвищення зарплат працівникам бюджетної сфери з 1 грудня, слідом за підвищенням мінімальної зарплати з 1450 до 1600 грн. Однак тарифна ставка працівника першого (найнижчого) розряду залишається на 265 гривень нижчою мінімальної зарплати.
  • Кабмін скасував близько 300 нормативних актів, які діяли ще з 20-х рр минулого століття.
  • Заступником міністра регіонального розвитку, будівництва житлово-комунального господарства призначений відомий в минулому забудовник Парцхаладзе.
  • Глава департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Горбатюк повідомив, що матеріали про злочини на Майдані будуть передані до Міжнародного кримінального суду протягом 2-3 місяців. Справи стосовно Майдану, Криму і Донбасу МКС будуть розглядати окремо.
  • Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) отримає доступ до бази даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), що дозволить оперативно перевіряти інформацію про акції та цінні папери, якими володіють чиновники та депутати.
  • Нацбанк дозволив українським підприємствам і фінансовим компаніям отримання кредитів від нерезидентів, за умови участі в угоді експортно-кредитного агентства (ЕКА), включеного до переліку Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) ..
  • Гривня на міжбанку продовжує зміцнюватися: 25,59 ₴/$ (-0,07 грн), 27,13 ₴/€ (-0,11 грн), 4,00 ₴/10₽ (-0,04 грн)

Війна

  • За офіційними вістями, в ході бойових дій за попередню добу загинув військовослужбовець, ще троє – поранені. Знову різко зросла кількість обстрілів і зіткнень. Спостерігачі на окупованій території відзначають, що обстановка на Донбасі загострюється перед кожною зустріччю контактної групи в Мінську.
  • У Мінську відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі. Українська делегація вимагає відводу бойовиків до рубежів, зафіксованих в перших Мінських домовленостях, відповідно до яких вони повинні повернути Дебальцеве. Бойовики відмовилися звільняти заручників, в тому числі, хворих і літніх. Заступник міністра у справах окупованих територій Тука заявив, що якщо борг за воду не буде погашений "ЛНР" до 1 грудня, то водопостачання території буде припинене. Контрольний пункт пропуску в Золотому хочуть відкрити 10 грудня.
    До роботи української делегації приєднався колишній посол України в США Моцик. Наступне засідання контактної групи відбудеться 7 грудня.

Україна й світ

  • Суд заарештував двох дезертирів, які виїхали з Криму, і відмовив їм у можливості виходу під заставу в зв'язку з висунутою їм підозрою в державній зраді. Військовослужбовці не з'явилися в частину після виведення її з півострова до Миколаєва в 2014 році і залишилися служити в російській армії. Президент РФ Путін назвав затримання дезертирів "віроломством"
  • Міністр закордонних справ Клімкін не виключає проведення зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" в кінці листопада, незважаючи на брак домовленості про імплементацію "дорожньої карти" Мінських домовленостей.

Тренди


  • Глава Укроборонпрому Романов стверджує, що підприємства концерну не проводять закупівлі через тендери з міркувань таємності. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони наполягає на узгодженні членами комітету оборонного замовлення, а не простого ознайомлення з результатами його виконання у зв'язку з можливими зловживаннями в концерні. Начальник Генштабу Муженко порушив "режим секретності", про який говорить Романов, опублікувавши в соцмережі Фейсбук відомості про особовий склад військ, вироблену та відремонтовануї техніку.
  • Призначення на посаду виконуючої обов'язки департаменту люстрації Міністерства юстиції 23-річної колишньої помічниці начальника департаменту експерти розцінили як черговий прояв непотизму - надання привілеїв родичам, знайомим і друзям. Тиждень тому заступником міністра внутрішніх справ без конкурсу була призначена 24-річна Дєєва, документи якої містять неправдиві відомості про стаж.

No comments:

Post a Comment