November 22, 2016

21.11.2016: У центрі Києва відбулися маніфестації, присвячені річниці початку Майдану

У центрі Києва відбулися маніфестації, присвячені річниці початку Майдану
У центрі Києва відбулися маніфестації, присвячені річниці початку Майдану

Головні події і теми дня 21.11.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У центрі Києва відбулися маніфестації, присвячені річниці початку Майдану.
  • Київенерго не збирається коригувати рахунки за опалення.
  • Глава департаменту люстрації Мін'юсту Козаченко подала у відставку.

В Україні

  • У центрі Києва відбулися велелюдні маніфестації на честь третьої річниці початку Майдану. Кілька сотень активістів партії "Національний корпус" пройшли маршем по центру Києва і провели акцію протесту під Генеральною прокуратурою. На Майдані активісти ОУН спалили шини, незважаючи на опір поліції, а потім пройшли колоною по Хрещатику до площі Льва Толстого, де розбили скло у відділенні російського "Сбербанку" і влаштували підпал в офісі проросійського політика Медведчука.
  • Генеральний прокурор Луценко спростував твердження про відсутність вироків щодо осіб, які брали участь у репресіях проти активістів Майдану. За його словами, 35 осіб уже засуджено, 152 судових процеси тривають, 190 справ знаходяться у стадії досудового слідства. Луценко заявив, що головні замовники репресій ховаються в Росії.
  • Директор департаменту люстрації міністерства юстиції Козаченко подала у відставку.
  • Гривня на міжбанківському ринку трохи зміцнилася: 25,78 ₴/$ (-0,11 грн), 27,41 ₴/€ (-0,11 грн), 4,01 ₴/10₽ (+0,03 грн ).

Київ

  • Заступник голови Київської міської адміністрації Пантелєєв заявив, що рахунки за опалення, виставлені компанією "Київенерго", для більшості споживачів перераховані не будуть, оскільки були сформовані відповідно до затвердженої методики. На думку низки експертів, це призведе до істотного зростання неплатежів за комунальні послуги.

Війна

  • За офіційними даними штабу антитерористичної операції, під час обстрілів бойовиків на Донбасі поранено двох військовослужбовців. Спостерігачі в окупованій Макіївці повідомляють, що бойовики ведуть артилерійський обстріл позицій української армії із житлових кварталів. В околицях Маріуполя під обстріл важкої артилерії бойовиків потрапило Гнутове. Красногорівку було обстріляно з танка. Зіткнення і перестрілки йдуть по всій лінії фронту.

Україна і світ

  • Відбулася телефонна розмова президента Порошенка і канцлера Німеччини Меркель. Оголошено про підготовку саміту міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", запланованого на кінець листопада, для обговорення імплементації "дорожньої карти" Мінських домовленостей. Глави держав відзначили погіршення ситуації на Донбасі. За словами канцлера, на зустрічі європейських лідерів із президентом США Обамою було погоджено продовження санкцій проти Росії.
  • Меркель підтвердила, що Україна отримає "безвізовий режим" відразу ж після затвердження Європарламентом механізму його припинення.
  • Агентство Reuters повідомило про намір двох китайських компаній побудувати сонячні електростанції у зоні відчуження Чорнобильської АЕС загальною потужністю 1000 МВт.
  • Верховний комісар ООН у справах біженців Гранді 24 листопада відвідає населені пункти Донбасу, що постраждали від військових дій.
  • Представник Держдепартаменту США Кірбі констатував суттєве погіршення відносин із Росією, зокрема у зв'язку з невизнанням США анексії Криму та агресії в Україні.
  • Російський суд додав термін українському політв'язневі Клиху за "образу прокурора".

Тренди


  • Патріарх Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) нарікає на захоплення храмів і парафій УПЦ МП і ведення інформаційної кампанії проти "єдиної канонічної церкви" в Україні. Експерти з інформаційної безпеки вважають, що така заява може свідчити про підготовку російськими спецслужбами сценаріїв дестабілізації ситуації в Україні за участю священиків Московського патріархату. Священнослужителів УПЦ МП неодноразово булл помічено в агітації проти незалежності України і на підтримку проросійських сил. На Донбасі церковна структура Московського патріархату органічно влилася в "ДНР" та "ЛНР", священики були неодноразово помічені в підтримці бойовиків.

No comments:

Post a Comment