November 13, 2016

12.11.2016: Автомобілісти заблокували пункти пропуску на Закарпатті

Автомобілісти заблокували пункти пропуску на Закарпатті
Автомобілісти заблокували пункти пропуску на Закарпатті

Головні події і теми дня 12.11.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Автомобілісти заблокували пункти пропуску на Закарпатті.
  • Обстановка на Донбасі знову різко загострилася.
  • Фігурант "чорної бухгалтерії" Партії регіонів виїхав з України.

В Україні

  • Через погіршення погодних умов головам обласних держадміністрацій наказано не залишати території їх областей.
  • Автомобілісти на машинах з іноземними номерами заблокували пункти пропуску на кордоні зі Словаччиною та Румунією на Закарпатті. Вони вимагають збільшення терміну "транзиту" територією України, що дозволяє їм користуватися автомобілями, що придбані за кордоном, без зняття з іноземної реєстрації.
  • Брат депутата Верховної Ради Калюжний, який вносив дані до "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, безперешкодно виїхав з України, оскільки йому не було пред'явлено підозру.

Війна

  • За офіційними даними штабу антитерористичної операції, у ході боїв на Донбасі загинуло 2 військовослужбовців, ще 2 – поранені. Унаслідок обстрілу населеного пункту поблизу Торецька загинув мирний житель. Кількість обстрілів і зіткнень знову різко зросла, штаб АТО зафіксував 64 випадки порушення режиму припинення вогню, бойовики обстрілюють позиції із важкої артилерії під Маріуполем, Торецьком і в Попаснянському районі, ведуть мінометні обстріли всією лінією фронту.

Україна й світ

  • Глава Генічеської районної адміністрації спростував твердження прес-служби Путіна про постачання газу в Генічеськ з окупованого Криму. У літній період місто отримує газ із Стрілківський родовища на контрольованій Україною території, а взимку – із Грабовського підземного сховища, що розташовано у захопленому Росією Криму, куди закачується український газ. Минулої зими Путін "дозволив віддати" газ з ПСГ, коли тиск у системі знизився нижче від критичного, а споживачі в Генічеську були відключені.
  • Черговий саміт НАТО перенесено з січня 2017 року на літо, оскільки за кілька днів після інавгурації президент Трамп не встигне увійти до курсу справи. В Альянсі прогнозують три сценарії розвитку відносин зі США – відклтикання військовослужбовців зі Східної Європи, скорочення європейського контингенту та вимога нового президента збільшити фінансування НАТО країнами ЄС.

Тренди

  • Член НАЗК Рябошапка повідомив, що не знає, яким чином перевірити задекларовану чиновниками готівку. Перерахувати гроші можна тільки в ході обшуків, проте прав на їх проведення агентство не має. Однак, оскільки суми в валюті не були задекларовані раніше, а протягом року діяло обмеження на покупку валюти, можна перевірити, чи купували її декларанти через банки. В іншому випадку кошти можна розглядати як отримані в результаті корупційних дій або відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом, що потрапляє під юрисдикцію служби фінансового моніторингу. Першим має бути перевірений глава служби фінмоніторингу Черкаський, у декларації якого вказані готівкові кошти в сумі $580 тис. і €210 тис.
    Рябошапка стверджує, що декларації можуть бути перевірені не відразу, а протягом терміну перебування чиновника на службі плюс три роки після звільнення.


No comments:

Post a Comment