September 12, 2016

11.09.2016: Порошенко посмертно нагородив героя-танкіста

Порошенко посмертно нагородив героя-танкіста
Порошенко посмертно нагородив героя-танкіста

Головні події і теми дня 11.09.2016 від Digests & Analytics Ukraine


Теми ЗМІ та соцмереж

  • Порошенко посмертно нагородив героя-танкіста.
  • Незаконний видобуток бурштину на Рівненщині триває.
  • Російський найманець-бойовик здався в полон на Донбасі.

В Україні

  • Президент Порошенко в День танкових військ присвоїв звання Героя України командиру танкової роти Лавренко, який загинув у липні 2014 року в Пісках.
  • Прикордонники за допомогою БПЛА виявили в Рівненській області ще 4 ділянки незаконного видобутку бурштину. "Чорні старателі" продовжують роботу, не дивлячись на неодноразові заяви МВС про взяття ситуації під повний контроль.
  • Міністр АПК Кутовий стверджує, що від приватизації корпорації "Укрспирт" бюджет може отримати $400 млн.

Війна

  • На Донбасі обстановка знову загострюється. Поблизу Маріуполя бойовики використовували важку артилерію. За офіційними даними штабу АТО, поранено одного військовослужбовця. Керівник української групи Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) Кременецький стверджує, що на лінії фронту після декількох днів відносного затишшя відновилися масові обстріли бойовиків з важких мінометів і артилерії. Він стверджує, що більшість випадків порушення режиму припинення вогню носить провокативний характер з метою відкриття вогню у відповідь з боку українських військ. Крім того, Кременецький констатував суттєве збільшення інтенсивності ведення бойовиками авіарозвідки з використанням БПЛА. Розвідка повідомляє про те, що триває перекидання на територію, контрольовану бойовиками, важкої військової техніки, боєприпасів і палива з Росії.
  • Бойовик ДНР - російський військовослужбовець, здався в полон українським спецслужбам під Торецьком. Він розповів, що підрозділами бойовиків керують кадрові російські офіцери, а в бойових діях беруть участь частини регулярної російської армії, в тому числі, частини ППО.

Україна й світ

  • Українські спортсмени завоювали вже 17 золотих медалей на Паралімпіаді в Ріо і впевнено посідають третє місце в командному заліку.
  • У Білорусі відбулися парламентські вибори. Влада різними способами намагається показати максимальну явку виборців.
  • МЗС Чехії до цього часу не відреагував на відкриття "консульства ДНР" і не ініціював в судовому порядку закриття громадської організації з такою назвою.
  • Президент Порошенко вшанував пам'ять жертв теракту в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року.
  • На думку колишнього посла США в Україні Пайфера, Росія намагається легалізувати анексію Криму шляхом запрошення західних експертів на маневри "Кавказ 2016", які проходять, в тому числі, і на окупованому півострові.

Тренди

  • Керівництво телеканалу Інтер заявило, що не збирається змінювати редакційну політику новинного контенту на вимогу протестувальників. Ряд експертів вважає "підпал" цілеспрямованою провокацією з метою відволікання уваги від антиукраїнської риторики каналу та створення картинки "переслідування вільних ЗМІ" для російських телеканалів і міжнародного співтовариства.
  • Віце-прем'єр-міністр Розенко стверджує, що кількість безробітних в Україні, розрахована за методикою Міжнародної організації праці, становить близько 1,8 мільйона чоловік. При цьому на обліку в органах зайнятості зареєстровано лише близько 400 тисяч чоловік. З минулого року ця цифра зменшилася приблизно на 10%. За його словами, серед безробітних є досить багато людей, які працюють нелегально в тіньовому секторі економіки. Міністр не сказав про проблеми тимчасово переміщених осіб, безробіття серед яких є вкрай високим. Багато переселенців не реєструються в службах зайнятості і не мають соціального захисту.
  • >Користувачі соцмереж хором засуджують поведінку українського учасника шоу "Квартал-95" Зеленського на фестивалі в Юрмалі, де він допустив антиукраїнську риторику на догоду російськомовній аудиторії. Більшість коментаторів сходяться на думці, що така поведінка не спричинить за собою для Зеленського жодних наслідків, так само як і для інших артистів, що виступають в Росії. Наприклад, українська влада не вжила жодних дій після виступу народної артистки України Лорак на концерті, що був присвячений дню російського ВМФ, що викликало обурення українських громадян.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment