August 29, 2016

28.08.2016: Учасники боїв під Іловайськом провели мітинг у центрі Києва

Учасники боїв під Іловайськом провели мітинг у центрі Києва
Учасники боїв під Іловайськом провели мітинг у центрі Києва

Головні події і теми дня 28.08.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Учасники боїв під Іловайськом провели мітинг у центрі Києва
  • З посади радника міністра оборони за публікацію фотографії в Інтернеті звільнено волонтера Муравського.
  • У Києві знайдений застреленим ще один російський журналіст.

В Україні

  • Волонтер Муравський звільнений із посади радника міністра оборони. Приводом стала публікація в мережі Інтернет колажної фотографії з Широкино. Скандал був роздмуханий до міжнародного рівня фотографами, котрі знімають війну.
  • Кабмін звільнив одіозного заступника міністра інформполітики Попову.
  • Міністр юстиції Петренко заявив, що розгляд Європейським судом з прав людини українського позову до Росії у зв'язку з окупацією Криму та агресією на Донбасі триватиме не менше трьох років.
  • У Києві знайшли застреленим російського журналіста Щетиніна, засновника новинного агентства "Новий регіон", який перебрався в Україну після переслідувань у Росії. Слідство розглядає варіанти вбивства і самогубства.
  • У другу річницю поразки українських військ під Іловайськом учасники боїв, дружини і матері загиблих провели мітинг у центрі Києва. 29 серпня заплановано проведення акції під Генеральною прокуратурою, де учасники вимагатимуть від генпрокурора Луценка передачі справи в суд і покарання винних.

Київ

  • У Києві на посаду головного архітектора претендують 10 кандидатів. Результати конкурсу будуть оголошені 16 вересня. Посада залишається вакантною вже рік. Попередня спроба проведення конкурсу провалилася.

Війна

  • Під час боїв на Донбасі загинули 2 і поранені 4 військовослужбовців. Обстріли з важкої артилерії і мінометів ідуть по всій лінії фронту. Бойовики з танків обстріляли Авдіївку, під вогонь мобільних РСЗВ "Град-П" потрапили житлові квартали Красногорівки. Пункт пропуску "Зайцеве" обстріляний із мінометів. Знову під обстріл важких гаубиць потрапило село Олександрівка в 20 км від лінії фронту.

Україна й світ

  • Віце-канцлер Німеччини Габріель повідомив про фактичний провал переговорів про зону вільної торгівлі між ЄС і США. Підготовка угоди почалася у 2013 році, проте сторонам не вдалося досягти консенсусу по жодному з розділів договору.
  • Міністр закордонних справ Німеччини Штайнмайєр визнав, що Мінські домовленості не виконуються. Він повідомив, що західні країни вели переговори з Росією і Україною в усіх напрямках, включаючи проведення виборів на Донбасі, проте досягти реального прогресу не вдалося. Міністри закордонних справ Польщі, Франції та Німеччини закликали до нарощування зусиль міжнародного співтовариства для припинення військових дій на Донбасі.
  • Відомий український письменник Андрухович нагороджений медаллю імені Гете за великий внесок у поширення німецької культури за межами Німеччини. Андрухович перекладає класичну й сучасну німецьку поезію українською мовою.
  • Російське командування перекинуло підрозділи морської піхоти Каспійської військової флотилії і десанту на полігони в окупований Крим і в Краснодарський край. Головне управління розвідки повідомило, що в прикордонній зоні і в Криму зосереджено понад 41 тис. російських військовослужбовців.

Тренди

  • Затриманий за підозрою у вбивстві неповнолітньої дівчинки в селі Лощинівка Одеської області виявився циганом. Районна адміністрація запропонувала сім'ям ромів виселитися із села протягом доби задля уникнення подальших конфліктів. Проблеми циганських поселень і зростання злочинності і наркоманії в місцях їх компактного проживання актуальні для всіх регіонів країни. У Лощинівці такі події призвели до спроби лінчування.
  • Очільник МЗС Німеччини Штайнмайєр підтвердив, що вибори на окупованій території є однією з головних цілей, яких хоче досягти Захід для "мирного врегулювання на Донбасі". Однак бойові дії в регіоні посилюються, а проросійські "республіки" запланували проведення власних місцевих виборів 6 листопада. Цього ж дня відбудуться вибори президента США.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment