August 28, 2016

27.08.2016: США передали Україні 5 медичних броньовиків

США передали Україні 5 медичних броньовиків
США передали Україні 5 медичних броньовиків

Головні події і теми дня 27.08.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • США передали Україні 5 медичних броньовиків.
  • ЄС закликає РФ звільнити заступника голови Меджлісу Умерова.

В Україні

  • Міністр юстиції Петренко повідомив про подачу найближчим часом ще одного позову до міжнародного суду ООН у Гаазі. У цьому суді вже розглядаються два позови України проти Росії у зв'язку з окупацією Криму та агресією на Донбасі.
  • У селі Лощинівка Одеської області по-звірячому вбито дівчинку. Місцеві жителі влаштували погром у будинках циган, яких вони вважають винуватцями вбивства.

Війна

  • За офіційними даними, під час бойових дій на Донбасі поранено 4 військовослужбовців. Бойовики обстрілюють українські позиції по всій лінії фронту, особлива інтенсивність обстрілів зафіксована в Широкино, Красногорівці, Пісках, Майорську, Зайцевому, Луганському та Кримському. Внаслідок обстрілу в Станично-Луганському районі пошкоджено водопровід, без води залишилися близько 12 тисяч людей.
  • Військова прокуратура затримала начальника прикордонної застави на контрольному пункті  в'їзду-виїзду "Волноваха" за збут нарковмісних препаратів.
  • Член української делегації на переговорах у Мінську, колишній голова СБУ Марчук стверджує, що з початку року з Росії на Донбас доставлено 260 ешелонів військової техніки. За його словами, у прифронтовій зоні бойовики зосередили велику кількість установок залпового вогню, танків і важкої артилерії.

Україна й світ

  • США передали Україні 5 автомобілів медичної евакуації для передової. Усього для допомоги ЗСУ буде поставлено 40 автомобілів на базі позашляховика "Хаммер".
  • ЄС закликав Росію негайно звільнити заступника голови Меджлісу Умерова. Окупаційна влада піддала його примусовій психіатричній експертизі, стан його здоров'я украй важкий. Президент Порошенко назвав примусове утримання Умерова у психоневрологічному диспансері поверненням у сталінські часи.
  • Демонстранти закидали яйцями посольство України в Москві.

Тренди

  • Президент Порошенко стверджує, що електронне декларування доходів чиновників запрацює з 1 вересня. Міжнародні донори і західні партнери вважають таку систему наріжним каменем боротьби з корупцією. Про це ж свідчать спроби посадових осіб і депутатів зірвати запуск і функціонування декларування. При цьому залишається відкритим питання про достатність заходів щодо захисту даних, про що попереджає державна служба спеціального зв'язку - структура, відповідальна за захист інформації.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment