August 26, 2016

25.08.2016: Трьох поліцейських заарештовано Миколаївським судом за підозрою у вбивстві

Трьох поліцейських заарештовано Миколаївським судом за підозрою у вбивстві
Трьох поліцейських заарештовано Миколаївським судом за підозрою у вбивстві

Головні події і теми дня 25.08.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Трьох поліцейських заарештовано Миколаївським судом за підозрою у вбивстві.
  • Росія оголосила раптову перевірку боєготовності частин на східному кордоні України.
  • На Донбас вторгся черговий путінський "гуманітарний" конвой.

В Україні

  • Миколаївський суд заарештував трьох поліцейських, підозрюваних у вбивстві місцевого жителя в селищі Криве Озеро.
  • Прокуратура оголосила підозру колишньому начальнику Донецького обласного управління внутрішніх справ Романову в порушенні присяги та сприянні у створенні "Донецької народної республіки" навесні 2014 року. Романов ховається на окупованій території Донбасу.
  • Державна фіскальна служба зафіксувала виплату "тіньових зарплат", неповних нарахувань на заробітну плату та використання неврахованої праці у 60 % платників податків. Зростає кількість громадян, які здійснюють підприємницьку діяльність без офіційної реєстрації.
  • Національне антикорупційне бюро повідомило, що п'ятеро співучасників депутата Онищенка, підозрюваного у розкраданні державних коштів підприємства "Укргазвидобування", визнали себе винними й погодилися співпрацювати зі слідством.
  • Міністр соціальної політики Рева стверджує, що через підвищення тарифів на опалення взимку за субсидіями звернуться щонайменше ще 3 млн домогосподарств. Аби компенсувати зростання цін на комунальні послуги, буде потрібно 170 млрд грн, проте закладено лише 40 млрд. Тому, на його думку, потрібно знижувати тарифи та підвищувати життєві стандарти.
  • Після свят офіційний курс гривні продовжив повільне падіння: 25,33 ₴/$ (+0,03 грн), 28,60 ₴/€ (-0,10 грн), 3,90 ₴/10₽ (-0,01 грн). На чорному ринку долар продається по 26,20 грн.

Війна

  • Ситуація на Донбасі залишається вкрай напруженою. Бойовики обстрілюють промзону Авдіївки із важкої артилерії, під обстріл танків і мінометів потрапили житлові квартали Мар'їнки. Мінометні обстріли позицій української армії і населених пунктів зафіксовані на всій лінії фронту. За офіційними даними штабу АТО, у ході боїв поранені 3 військовослужбовців. Спікер адміністрації президента з питань АТО Мотузяник повідомив, що в День Незалежності обстріли посилилися до рівня, зафіксованого у ході боїв за Дебальцеве.
  • Росія відправила в Україну черговий "гуманітарний" конвой із 70 вантажівок.

Україна й світ

  • Канцлер Німеччини Меркель констатувала погіршення ситуації із безпекою на Донбасі. Вона заявила, що не можна вести переговори про скасування санкцій, доки не буде досягнутий прогрес у виконанні Мінських домовленостей.
  • Віце-президент США Байден уважає реалізацію проекту другої черги російського газопроводу "Північний потік" поганою угодою для Європи, що погіршує її енергетичну безпеку.
  • Президент Путін оголосив раптову перевірку боєготовності частин Південного, Центрального та Західного військових округів для підготовки армії до "захисту інтересів РФ при наростанні загроз безпеки" і нарощування боєздатності на південно-західному напрямку, тобто на східному кордоні України.

Тренди


  • Триває розслідування вбивства місцевого жителя співробітниками поліції у селі Криве Озеро Миколаївської області. Трьох поліцейських узято під варту, одному з них оголошено підозру в убивстві. Генеральний прокурор Луценко заявив, що загиблий був убитий кількома пострілами із травматичного пістолета вже після того, як був закутий у наручники. На фотографії загиблого видно сліди тортур. Начальник Національної поліції Деканоїдзе розформувала Кривоозерський відділок. Призначено нового начальника обласного управління поліції. Громадські активісти зазначають, що в демократичній державі події, подібні до тих, що сталися у Миколаївській області, призвели б до відставки міністра внутрішніх справ та осіб, відповідальних за те, що трапилося.
    Деякі експерти вважають, що інцидент буде використано президентською командою для ослаблення позицій міністра внутрішніх справ Авакова й подальшого його витіснення з посади. Це дозволить президентові отримати контроль над останньою силовою структурою, яка наразі контролюється союзниками із владної коаліції - партією "Народний фронт". Народний фронт наразі не має електоральної підтримки, тому втрата важливого важеля впливу на владу, найімовірніше, спричинить повну втрату суб'єктності та підпорядкування фракції президентській політичній силі.
  • Представник ЄС в Україні Томбінський уважає головними завданнями країни децентралізацію, боротьбу з корупцією, політичну реформу та зміну виборчого процесу, збільшення ролі малого та середнього бізнесу, розвиток діалогу між владою і громадянами. За його словами, українська влада втратила довіру до себе, що спричинило ослаблення міжнародних позицій країни. Він підкреслив, що керівництво країни не повинно обіцяти те, що воно не може або не бажає виконувати.

No comments:

Post a Comment