August 15, 2016

14.08.2016: НАЗК прийняло рішення про запуск системи декларування доходів без сертифіката

НАЗК прийняло рішення про запуск системи декларування доходів без сертифіката
НАЗК прийняло рішення про запуск системи декларування без сертифіката

Головні події і теми дня 14.08.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • НАЗК прийняло рішення про запуск системи декларування доходів без сертифіката.
  • Зібрати дитину до школи коштує від 2500 до 7000 грн.
  • У Києві введено послугу реєстрації шлюбу за добу.

В Україні

  • Національне агентство по запобіганню корупції прийняло рішення про початок офіційної діяльності, оскільки штат відомства укомплектований і воно готове до виконання своїх функцій, зокрема, до фінансування політичних партій.
    Глава НАЗК Корчак повідомила, що система електронних декларацій запрацює опівночі 15 серпня, попри відсутність атестату захисту інформації. Вона поклала всю відповідальність за несвоєчасне введення системи в експлуатацію на розробника програмного забезпечення.
  • У Києві запроваджено послугу реєстрації шлюбу за добу. Мін'юст підтвердив, що незабаром вона буде діяти по всій Україні. Її вартість коливається від 150 грн в населених пунктах, розташованих у прифронтовій зоні, до 6000 тис. грн на решті території країни.

Війна

  • У ході бойових дій на Донбасі поранено 3 військовослужбовців. Зафіксовані обстріли по всій лінії фронту, в тому числі - із застосуванням важкої артилерії поблизу Новотроїцького, в околицях Маріуполя і в Попаснянському районі. Припинено спроби проникнення двох диверсійних груп бойовиків у тил українських частин.

Україна й світ

  • МЗС Норвегії заявив про повну підтримку світовою спільнотою правового статусу Криму, який є частиною України. Росія несе відповідальність за уникнення подальшої ескалації в Криму.
  • Ряд німецьких політиків із правлячої партії ХДС вважають, що Україні слід надати летальне оборонне озброєння і розвідувальні дані, щоби Росія агресивними діями не могла зірвати Мінські домовленості. У зв'язку з фактами порушень режиму припинення вогню з боку проросійських "сепаратистів", зафіксованими спостерігачами ОБСЄ, не варто говорити про ослаблення або зняття санкцій із Росії . При цьому політики з Соціал-демократичної партії висловлюються проти передачі зброї Україні, оскільки вона не зможе виграти гонку озброєнь із Росією і це спричинить зростання числа жертв конфлікту.

Тренди

  • Експерт Transparency International Калитенко вважає, що рішення НАЗК про запуск електронного декларування без сертифіката Держспецзв'язку фактично є дозволом на приховування реальних доходів. Закон зобов'язує держслужбовця подавати декларацію тільки один раз, отже, відсутність сертифікату буде приводом для відмови судів щодо притягнення до відповідальності чиновників через невідповідність системи законодавчим нормам.
  • Керівництво Світового банку вважає, що основною проблемою для його роботи в Україні є нездатність державних структур освоїти виділені кошти. За словами керівника проектів банку в Україні Максименка, система прийняття рішень повністю замкнута на собі, і під час переговорів доводиться переконувати депутатів, що реалізація проектів не вдарить по їх бізнес-інтересам.
  • Витрати батьків на підготовку до школи дитини молодших класів складають, в залежності від регіону, від 2500 до 7000 грн, середні витрати на 1 учня - 4000-5000 грн.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment