August 14, 2016

13.08.2016: Уряд і НАЗК збираються запустити електронне декларування 15 серпня

Уряд і НАЗК збираються запустити електронне декларування 15 серпня
Уряд і НАЗК збираються запустити електронне декларування 15 серпня

Головні події і теми дня 13.08.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Уряд і НАЗК збираються запустити електронне декларування 15 серпня.
  • На військовому полігоні "Широкий Лан" знайшли застреленим військовослужбовця.
  • Конфлікт між НАБУ і Генпрокуратурою триває.

В Україні

  • Національне агентство по запобіганню корупції (НАЗК) на екстреному засіданні 13 серпня наполягло на проведенні 14 серпня засідання експертної ради Держкомітету по спецзв'язку, щоб увести в експлуатацію систему електронного декларування з понеділка, 15 серпня.
  • В Одеській області СБУ встановила "жовтий" рівень терористичної загрози. Всі силові підрозділи перейшли на посилений режим несення служби.
  • На полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області виявлено застреленого військовослужбовця.
  • В Одесі, незважаючи на заборону суду, відбувся "марш рівності" ЛГБТ. Поліції довелося евакуювати учасників ходи. Затримано кількох противників "маршу", які намагалися напасти на маніфестантів.

Війна

  • Бої на Донбасі не припиняються ні на день. Обстрілу бойовиків з важкої артилерії піддалися населені пункти в околицях Новотроїцька, Маріуполя і в Попаснянському районі, перестрілки з використанням гранатометів і штатного озброєння БМП ідуть по всій лінії фронту. За інформацією штабу АТО, в ході боїв загинув 1 і отримали поранення 2 військовослужбовців.
    Головне управління розвідки попереджає, що бойовики готують провокацію на автотрасі Харків-Ростов на ділянці Світлодарськ-Дебальцеве з метою продемонструвати порушення українськими військами Мінських угод.
  • У Луганській області вбито соратника знищеного у 2015 році "отамана" Дрьомова - "казака" Мініна, якого керівництво "ЛНР" підозрювало в замаху на ватажка "республіки" Плотницького.

Україна й світ

  • Українські шаблістки на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро завоювали ще одну срібну медаль. Результати українських спортсменів на цій Олімпіаді набагато скромніші, ніж на попередніх. У загальному заліку Україна - на 45-му місці з 3 срібними та 1 бронзовою медаллю.
  • Розвідка повідомила про посилення присутності російських військ поблизу адміністративного кордону з Кримом. Російський суд заарештував другого підозрюваного у "теракті". Міністерство у справах окупованих територій рекомендувало українцям утриматися від поїздок до Криму. Більшість зарубіжних політиків констатують, що Росія не надала доказів участі українських розвідників у "теракті" в окупованому Криму.
  • Держприкордонслужба повідомила, що кількість російських громадян, які хотіли б в'їхати в Україну, постійно скорочується. У 2014 році кордон перетнули 2,5 млн жителів Росії, у 2015 році їхня кількість скоротилася майже вдвічі, а за 6 місяців в Україну в'їхало близько 600 тисяч росіян.

Тренди

  • Прем'єр-міністр Гройсман доручив перевірити готовність посадових осіб Держспецзв'язку та НАЗК до запуску системи електронного декларування. Міністр фінансів Данилюк заявив, що електронне декларування доходів чиновників є ключовою вимогою за програмами кредитування МВФ і фінансовими гарантіями уряду США. Член НАЗК Рябошапко стверджує, що вимоги Держспецзв'язку є надуманими. Держспецзв'язок виступив категорично проти тиску на відомство з метою ввести в експлуатацію "сирий" програмний продукт. Ситуація виглядає як намагання влади "продавити" потрібне їй рішення за будь-яку ціну.
  • Конфлікт між Національним антикорупційним бюро і Генпрокуратурою триває. Співробітники прокуратури спробували проникнути в приміщення, в якому знаходився пункт спостереження НАБУ. Силових дій удалося уникнути після втручання керівництва обох відомств. Офіційні особи НАБУ заявили, що слідчі дії проводилися за рішенням суду.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment