August 08, 2016

07.08.2016: Затримано Медяника – співучасника Єфремова, що обвинувачується у створенні "ЛНР"

Затримано Медяника – співучасника Єфремова, що обвинувачується у створенні "ЛНР"
Затримано співучасника Єфремова, що обвинувачується у створенні "ЛНР"

Головні події і теми дня 07.08.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Затримано співучасника Єфремова, що обвинувачується у створенні "ЛНР".
  • У Донецькій області стався землетрус.

В Україні

  • Генеральна прокуратура затримала співучасника колишнього глави фракції Партії регіонів Єфремова. Колишній депутат Медяник також звинувачується у замаху на суверенітет і територіальну цілісність України, а також сприяння у створенні "Луганської народної республіки".
  • У районі Маріуполя зафіксовано землетрус силою 4,5 балів. Поштовхи відчували жителі Донецької і Запорізької областей.

Війна

  • У зоні бойових дій на Донбасі обстановка знову загострилася. У населеному пункті Кримське в Луганській області в ході бою загинули 3 військовослужбовців, 2 – дістали поранень, ще 2 – були поранені під час обстрілу в Мар'їнці та Павлополі. У районі Старогнатівки відбито спробу прориву диверсійної групи. Державна прикордонна служба повідомила про припинення пропуску через контрольний пункт Зайцеве через обстріли. У Торецькому під час артилерійського обстрілу постраждала дитина.
  • Окупаційна російська влада тимчасово закрила три пункти пропуску на адміністративному кордоні з Кримом. Спостерігачі повідомили про скупчення військової техніки у районі Армянська та Джанкою. Віце-президент конгресу кримських татар Іслямов припустив, що Росія проводить у цьому районі військові навчання.

Україна й світ

  • НАТО готує нову концепцію реагування на зовнішні загрози в умовах "гібридної війни".
  • Після провалу військового перевороту в Туреччині президент Ердоган всіляко підкреслює зближення позицій Туреччини із Росією. Однак це вже призвело до охолодження відносин з Європою, яка виступає проти згортання свобод і демократії в країні та введення смертної кари. Голова Єврокомісії Юнкер стверджує, що ЄС не піде на поступки при наданні безвізового режиму у відповідь на шантаж керівництва Туреччини. Туреччина наполягає на візовій лібералізації для своїх громадян в обмін на заходи з обмеження потоку мігрантів до Європи.
  • У Бельгії невідомий напав на поліцейських з криками "Аллах Акбар". Відповідальність за інцидент взяла на себе терористична організація Ісламська держава.
  • Російську команду повністю усунено від участі у Паралімпійських іграх. До Олімпіади в Ріо допущено 278 спортсменів із заявлених 389.

Тренди

  • Заступник міністра фінансів Капінус вважає, що поки передчасно говорити про скасування спрощеного оподаткування, яке допомагає функціонувати та виживати малому бізнесу. У той самий час глава Державної фіскальної служби Насіров виступає за повне скасування єдиного податку. Уряд обіцяв підготувати до осені реформу Податкового кодексу, однак поки не представив основних параметрів нової системи оподаткування, які можна було б обговорювати. Спроба активістів і деяких депутатів, включно із головою парламентського комітету Южаніною, продавити наприкінці 2015 року законопроект 3357, що кардинально змінює принципи оподаткування, натрапила на опір колишнього міністра фінансів Яресько та МВФ. При цьому не було прийнято й проект Податкового кодексу, підготовлений Міністерством фінансів.
  • Заступник голови Верховної Ради Сироїд вважає, що парламент зобов'язаний визнати окупацію Донбасу Росією. Однак президент Порошенко проти такого рішення, оскільки володіє бізнесом у Росії. Сироід заявила, що для визнання окупації "потрібно спалити липецьку кондитерську фабрику" – тоді б у президента були розв'язані руки. На думку Сироїд, дострокові перевибори парламенту за чинним законом призведуть до встановлення тиранії, оскільки замість відносно незалежних депутатів до нового складу потраплять "політичні раби". Вона вважає, що новий закон про вибори до Верховної Ради не було прийнято протягом двох років тільки через небажання президента.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment