July 30, 2016

29.07.2016: СБУ зупинила діяльність 243 російських компаній, які працювали з "ДНР" і "ЛНР"

СБУ зупинила діяльність 243 російських компаній, які працювали з "ДНР" і "ЛНР"
СБУ зупинила діяльність 243 російських компаній

Головні події і теми дня 29.07.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • СБУ зупинила діяльність 243 російських компаній, які працювали з "ДНР" і "ЛНР".
  • Депутат Онищенко попросив політичного притулку у Великій Британії.
  • Росія пропонує послом в Україні колишнього голови уряду Чечні.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закон про гарантії зайнятості учасників антитерористичної операції.
  • Глава парламентської фракції Радикальної партії Ляшко повідомив про виклик на допити до Генпрокуратури всіх депутатів від партії. Він назвав такі дії "терором влади" проти опозиції.
  • Депутат Онищенко, щодо якого Генеральна прокуратура оголосила підозру, попросив політичного притулку у Великій Британії.
  • НАБУ передала в суд справу одеського судді Бурана, обвинуваченого в отриманні хабара в особливо великому розмірі та замаху на вбивство співробітників агентства.
  • Фонд гарантування вкладів фізосіб виставив на продаж право стягнення боргу за кредитами, виданими банком Форум. Як забезпечення кредиту виступають 32 АЗС WOG і великий об'єкт комерційної нерухомості в Києві.
  • Профіцит зведеного платіжного балансу в червні становив $377 млн, проти $489 млн у червні 2015 року. Зафіксовано зростання прямих інвестицій, в основному у банківський сектор за рахунок докапіталізації і переоформлення боргу в статутний капітал.
  • Нацбанк підтримує курс гривні стабільним: 24,81 ₴/$ (+0,01 грн), 27,57 ₴/€ (+0,07 грн), 3,70 ₴/10₽ (-0,05 грн). НБУ продовжує викуповувати валюту у банків. На аукціоні 28 липня він купив $10 млн.

Київ

  • Мер Києва Кличко вимагає від уряду пояснити принцип формування ціни на газ. Тарифи на опалення та гарячу воду на 80 % залежать від цієї ціни. Кличко заявив, що влада столиці ставить лічильники на тепло на багатоквартирні будинки, однак без установлення реальної вартості газу борги за комунальні послуги зростатимуть. Наразі заборгованість населення становить понад 1 млрд грн.

Війна

  • За минулу добу кількість обстрілів з боку бойовиків зросла. Локальні бої йдуть усією лінією фронту в Донецькій області, зафіксовані обстріли українських позицій у Луганській області. Місія ОБСЄ повідомила, що за останній тиждень кількість зареєстрованих нею випадків порушення режиму припинення вогню зросла на чверть, у тому числі із застосуванням важкої артилерії За минулу добу, за офіційними даними, поранено 3 військовослужбовців.
  • СБУ зупинила діяльність 243 російський компаній, які співпрацюють із невизнаними донбаськими республіками й не потрапили під дію санкцій, введених Україною. Російські підприємства не зможуть купувати й продавати товари та послуги, брати в оренду майно та мати свої представництва.

Україна й світ

  • Спецпредставник США в ОБСЄ Байєр назвав повне та стійке припинення вогню головною умовою введення збройної поліцейської місії на Донбас. Чинна місія є цивільною, і питання про її переформатування не йде. Байєр звинуватив Росію у зриві мінських домовленостей, постачанні зброї і боєзапасів бойовикам Донбасу.
  • Посол Туреччини в Україні Тезель стверджує, що анексія Криму ніколи не буде визнана його країною. Він підкреслив, що Туреччина зацікавлена ​​у сильній, незалежній, реформованій, демократичній України, інтегрованій з Європою.

Тренди

  • Росія пропонує послом в Україні представника президента РФ в Приволзькому федеральному окрузі Бабича, колишнього співробітника КДБ і ФСБ. Він очолював уряд Чечні та був генеральним директором корпорації Алмаз-Антей. Таке призначення свідчить, що Путін не націлений на мирне врегулювання на Донбасі. Рішення про прийняття Бабича на Україні має прийняти президент Порошенко.
  • Видачу чергового траншу кредиту МВФ знов затримано, незважаючи на запевнення уряду про виконання всіх вимог фонду. Джерела в МВФ повідомили, що Україна не виконала "деякі технічні деталі", експерти вважають, що йдеться про енергетичні закони та заходи із боротьби із корупцією. На думку економістів, затримка не матиме катастрофічних наслідків. Кредитні гроші мали піти на поповнення міжнародних резервів НБУ. Нацбанк за останні місяці наростив резерви за рахунок скупки валюти на міжбанківському ринку. Однак без грошей МВФ Україні буде складно пройти осінній період, під час якого Нафтогаз активно закуповує валюту для оплати постачання газу. Розмір траншу може бути мінімальним, але він розблокує надання фінансової допомоги від інших донорів.

No comments:

Post a Comment