July 26, 2016

25.07.2016: Посилено покарання за водіння у нетверезому стані

Посилено покарання за водіння у нетверезому стані
Посилено покарання за водіння у нетверезому стані

Головні події і теми дня 25.07.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Посилено покарання за водіння у нетверезому стані.
  • Українська армія продовжує зазнавати важких утрати.
  • "Хресна хода" уже поруч із Києвом.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закон, що посилює покарання за керування автомобілем в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння чи під дією лікарських препаратів. При першому порушенні штраф становить 10 200 грн, і водія буде позбавлено прав на рік. За наступного порушення штраф подвоїться, а права буде вилучено на 3 роки. Якщо порушення буде скоєно ще раз протягом року, штраф зросте в 4 рази, і водія буде позбавлено права водіння на 10 років.
  • Кабінет міністрів посилив вимоги до вищих чиновників. Із 1 травня 2018 року для отримання посади потрібно володіння англійською або французькою мовою, наявність досвіду роботи на аналогічних посадах, уміння працювати в системах "електронного уряду", знання українського законодавства.
  • Порошенко доручив прем'єр-міністру Гройсману та меру Києва Кличку забезпечити заходи безпеки під час "хресної ходи" УПЦ Московського патріархату в Києві 27 липня. Активісти перешкодили проходу учасників "ходи" Борисполем.
  • Нафтогаз оголосив про підвищення цін на газ для промислових споживачів із 1 серпня у середньому на 9 %.
  • Офіційний курс гривні залишається стабільним: 24,79 ₴/$ (-0,02 грн), 27,22 ₴/€ (-0,11 грн), 3,82 ₴/10₽ (-0,02 грн). НБУ викупив у банків на аукціоні надлишки валюти на $ 48,1 млн.

Війна

  • Протягом попередньої доби на фронті загинуло 3 військовослужбовців, ще 3 – поранені. У ході боїв бойовики також зазнають важких утрат. Розвідка повідомляє про прибуття додаткового контингенту найманців із Росії, якими поповнюють особовий склад підрозділів "армійських корпусів" на передовій. За оцінкою Головного управління розвідки, угруповання бойовиків та окупаційних військ налічує близько 35 тис. вояків.
    МЗС звернувся до міжнародних партнерів із проханням посилити тиск на Росію. Проросійські бойовики, яких РФ постачає зброєю та боєзапасами, продовжують порушувати режим припинення вогню на Донбасі. Вони ведуть обстріли позицій української армії і цивільних об'єктів із важкої артилерії й танків, які мали бути відведені, відповідно до мінських домовленостей. За останню добу обстрілам піддалися житлові райони в Авдіївці та Красногорівці.

Україна й світ

  • Прем'єр-міністр Гройсман обговорив із послом Китаю відновлення повномасштабної економічної співпраці та прискорення погодження "дорожньої карти" "Шовкового шляху" із Китаю до Європи.
  • МЗС направило ноту уряду Росії після відвідування окупованого Криму прем'єр-міністром РФ Медведєвим.

Тренди


  • На думку директора ГО "Союз споживачів України" Несмеянова, говорити про конкурентоспроможність продуктів харчування українських виробників на світових ринках безглуздо через вкрай низьку якість. Український ринок переповнений фальсифікатом, з яким ніхто не бореться. Рівень доходів населення падає, і воно купує найдешевшу продукцію.
  • Політолог Якубін стверджує, що українська влада розробляє законодавство для проведення виборів на Донбасі, але текст законопроекту недоступний для громадськості. Про наявність документа свідчать заяви держсекретаря США Керрі та заступника глави адміністрації президента Єлісєєва, який бере участь у переговорах із помічником президента РФ Сурковим. Відсутність публічного обговорення породжує чутки, що грає на дестабілізацію ситуації в Україні.
  • За попередніми даними Держстату, населення України скоротилося за 4 роки на 6,3 % – до 42,76 млн осіб (без урахування окупованого Криму). За оцінками іноземних аналітиків Інституту досліджень злочинності на підставі даних Міністерства юстиції, на території країни проживає близько 36,3 млн чол.
  • Одеський припортовий завод, приватизація якого провалена Фондом держмайна, отримав за перше півріччя чистий збиток в 244 млн грн, проти 152 млн прибутку за той самий період минулого року. Цей факт помітно знижує інвестиційну привабливість заводу, який влада України хоче продати у будь-якому разі.
  • Заступник міністра у справах окупованих територій Тука збирається звільняти окуповані території політико-дипломатичним шляхом. Він упевнений, що військовим шляхом звільнити Донбас неможливо. Ефективним методом тиску на Росію Тука вважає подання міжнародних позовів про відшкодування шкоди. Він виступає проти економічної блокади Донбасу, оскільки це збільшує залежність території від російського рубля. Тука намагається планувати процес деокупації шляхом ослаблення обмежень, у тому числі – на торгівлю з окупованими територіями.

No comments:

Post a Comment